Hürriyet gazetesinin haberine göre, Bilgin Ailesi"nden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu"na (TMSF) geçen, Çalık Grubu"nun kazandığı 1.1 milyar dolarlık Sabah-ATV ihalesi kapsamında bulunan İzmir"deki Yeni Asır Gazetesi"nin logosundaki Atatürk siluetinin kaldırılması ortalığı karıştırdı.

Bir süredir Yeni Asır logosunun yanında bulunan İzmir Cumhuriyet Meydanı"ndaki Atatürk Heykeli"nin siluetinin kaldırıldığını öğrenen TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Nedeni ne olursa olsun bu hareket bende satış sürecini etkilemeye dönük komplo kuşkusu uyandırdı. Hemen soruşturma başlattım" dedi.

DİKKATTEN KAÇMADI: Yeni Asır Gazetesi"nin İzmir"deki dikkatli okurları, gazetenin logosunun yanıbaşındaki Atatürk Heykeli siluetinin 18 Aralık 2007 günü ortadan kalktığını anında farketti. Okurlar bunun üzerine, "Çalık Grubu, Sabah-ATV"yi aldı. Yeni Asır Gazetesi de onlara gitti. Anlaşılan Atatürk siluetini onlar kaldırttı" yorumu yaptı.


KOMPLO KUŞKUSU: Ertürk, daha sonra Sabah-ATV Grubu"nun başında bulunan Mehmet Akif Yaşin"i arayıp, bilgi aldı. Ertürk, daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Yeni Asır"ın Genel Yayın Yönetmeni Osman Gençer, "Logo yanına Atatürk siluetini zaten ben koymuştum. Tam oturmadığını gördük, o yüzden çıkardık. Okurlardan tepki aldık, hemen koyuyoruz" demiş. Ancak, ben bu açıklamayı yeterli görmüyorum. Sabah-ATV ihalesini Çalık Grubu"nun kazandığı, satış sürecinin henüz bitmediği bir ortamda bu hareketi yapmak, komplo kuşkusuna yol açıyor. Arkadaşlara talimat verdim. İncelemeyi sürdürecekler. Sonucu kamuoyuyla paylaşırız. Ulaşacağımız sonuca göre sorumlusu işinden olur."

Gençer: Karmaşa yaratıyordu, tepki geldi, yine girecek

Yeni Asır Gazetesi"nin logosunda yer alan İzmir Cumhuriyet Meydanı"ndaki Atatürk Heykeli"nin silueti salı gününden itibaren kaldırıldı. Gazete, salı ve çarşamba günleri sadece Yeni Asır yazan logosuyla çıktı. Yeni Asır"daki bu değişiklik okurların tepkisini çekti. Bu değişiklikle ilgili soruları yanıtlayan Yeni Asır Yayın Grubu Başkanı Osman Gençer, "Bu silueti geçen yıl koymuştum. Karmaşa yaratıyordu. Öyle mi böyle mi olsun diye deneme amaçlı çıkarttık. Yarın yine logonun yanında yer alacak. Bu Yeni Asır"ın kendi tasarrufu" dedi.