Adıyaman'a DYP otomobili eşliğinde giren DP lideri Soylu, "Anayasamız bize yetmiyor. Anayasa'nın içeriğinin bir an önce değiştirilmesi lazım"dedi.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun Adıyaman'a gelişinde konvoya DYP plakalı otomobil öncülük etti.
DP Adıyaman İl Başkanlığı Kongresi için Adıyaman'a gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun konvoyuna, 06 DYP 40 plakalı otomobil öncülük etti. Doğru Yol Partisi'nin kısaltılmış harflerinin bulunduğu özel plakalı otomobilin konvoya öncülük etmesi partilileri şaşırttı.
Kongrenin yapılacağı Belediye Düğün Salonu'nun yanına kadar otobüsle gelen Soylu, burada esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum hakkında esnafa bilgi veren Soylu'ya meyan şerbeti ikram edildi. Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Soylu, kongre öncesinde yaptığı konuşmada hem CHP'ye hem de iktidara yüklendi. Soylu, AK Parti iktidarının tek partili iktidar olma fırsatını iyi değerlendiremediğini iddia etti.
Türkiye'de Anayasa'nın değişmesi gerektiğine dikkat çeken Soylu, "Anayasamız bize yetmiyor. Anayasa'nın içeriğinin bir an önce değiştirilmesi lazım. Ama uzlaşma ile değiştirilmesi lazım. Biz ezanı Türkçe'den Arapça'ya çevirirken CHP'nin imzalarını alarak çevirdik. Rahmetli Menderes, aynı gün Hacı Bektaş'ın, Fatih Sultan Mehmet'in, Hz. Eyüp Sultan'ın türbesini açtı. Biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi biliriz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de CHP'nin Cumhuriyet ve laikliği istismar ettiğini öne süren Soylu, şöyle konuştu: "Bir tarafta kutsal değerlerin istismarı, diğer tarafta Cumhuriyet'in ve laik değerlerin istismarı var. Eğer Cumhuriyet'i savunmak Sayın Baykal'a kaldıysa vay bu memleketin haline. Ben bu milletin 39 yaşında bir evladıyım, Sayın Baykal 41 yıldır siyasetin içerisindedir. Bana, 'Türkiye'nin tekerine ne zaman çomak sokuldu?' diye soruyorlar."

1960 yılından beri Türkiye'nin ara rejimde olduğunu anlatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "27 Mayıs ve 16-17 Eylül'ü Türkiye'nin Kerbelası, rahmetli Menderes'i de Hz. Hüseyin olarak nitelendiriyorum. O yıldan itibaren Türkiye'de ara rejim var. Onun müsebbibi CHP'dir. CHP'nin iktidarıdır, yalanlarıdır, dolanlarıdır. 1960'lı yıllardan dolayı onlar bizden özür dilemediği müddetçe demokrat hiçbir kimsenin onlarla yan yana gelmesi doğru değil. Menderes'in, Zorlu'nun, Polatkan'ın kemikleri sızlar."

DP Adıyaman İl Kongresi'ne Bahri Atalay tek liste halinde girerken, kongrenin divan başkanlığını DP Teşkilat Başkanı Nevzat Ceylan yaptı. Kongreye GİK Üyeleri İbrahim Konukoğlu ve Hasan Belli'nin yanı sıra Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, İlçe Başkanı Mahmut Karaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Bahri Atalay, delegelerin tümünün oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.


(İHA)