Ak Parti ve Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde öncelikli hedefi , seçim meydanlarında vaad edilen yeni anayasa olacak .

Sandıktan çıkan sonuç, yeni anayasa için uzlaşı mesajı verdi.

Başbakan Erdoğan da seçim gecesi yaptığı "balkon konuşmasında" bu konunun altını çizdi.

Başbakan’ın mesajına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeşil ışık yaktı. "Kapımız açık buyursun gelsin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de , yeni mecliste Meclis Başkanı Başkanlığında bir komisyon kurulmasını, partilerin üzerinde uzlaştığı başlıklar için çalışmaların sürdürülmesini istiyor . Ancak Bahçeli’nin Başbakan’dan bir isteği var.

MHP Lideri , " Başbakan yeni anayasa konusunda uzlaşmacı bir üslup kullandı. Kapımızı çalmadan önce kafasında nasıl bir anayasa var onu kamuoyuna açıklasın ki, biz de bilelim. Önce o açıklamayı yapsın sonra kapıyı çalsın" dedi .

Muhalefetten bu açıklamalar gelirken Ak Parti yönetimi yeni Anayasa için kararlı.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik;" Eğer darbe anayasalarını ve ferman anayasalarını bir kenara bırakalım diyorsak, ciddi bir uzlaşma ile böyle bir anayasanın payılması gerekiyor" dedi.

Bir başka Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise;" Bu sefer hiç kimsenin kaçacak yeri yok, herkes eteğindeki taşı döktü. Herkesin millete vaadi var. Bu vaadinde herkesi samimi olmaya davet ediyorum" dedi.

AK Parti, yeni anayasa için yaz boyunca yoğun bir mesai yapacak.

Parti’nin hukukçu kurmayları arasında bulunan Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ, Burhan Kuzu ve Ahmet İyimaya’dan oluşan bir komisyon oluşturulacak.

Ayrıca ilk kez Meclis’e giren yeni isimler de komisyona dahil edilecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik;" Meclis sonbaharda açıldığında, herkes ne tür iddiası varsa getirir. İyi niyet olduktan sonra da ciddi mesafe katedilir." dedi.