Mevcut Anayasa hükümlerine bağlı kalınarak yeni anayasa çalışılamayacağını belirten Sayman, "Ortadan kaldırmak istediğiniz bir anayasanın hükümlerine bağlı kalarak sanki o anayasanın maddelerini değiştiriyormuş gibi ele alamazsınız. Yoksa o yeni bir anayasa olmaz. Yapılması gereken şudur; Meclis yeni anayasa sürecini başlatmak için bir yöntem belirlemeli ve karar almalıdır. Kurucu Meclis gibi hareket etmelidir." tezini işledi.
 
Yücel Sayman, "Önemli olan halktan gelen bilgi ve verileri toparlayarak herkesi kucaklayan, Meclis'e girmiş veya girememiş bütün parti, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve akademisyenlerin çalışmalarına değer vermektir." şeklinde konuştu.
 
Yeni anayasanın 'yeni bir toplum kurmak' anlamına geldiğini söyleyen eski İstanbul Barosu Başkanı, bu konunun milletvekillerinin sayısına göre parmak hesabı şeklinde ele alınamayacağı görüşünde. Sayman, "Mevcut Anayasa içindeki hükümlere bağlı kalarak sanki anayasanın bazı maddelerini değiştiriyormuş gibi hareket ederlerse anayasal kuralları uygulamak zorunda kalırlar. Yani 330 vekil sayısını geçmiş olsanız bile yeni bir anayasa yapmış olmazsınız." değerlendirmesinde bulundu. (zaman)