AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yazılı açıklamasında, bazı yazarların, "Eski Türkiye" ve "Yeni Türkiye" söylemlerinden hareketle "Eski AK Parti" ve "Yeni AK Parti" diye "tuhaf" bir sınıflandırılma yaptıklarını belirtti.

Eski ve yeni diye ayrılan iki AK Parti'nin bulunmadığını ifade eden Kapusuz, "Kimse AK Parti'ye yeni bir rol biçmeye, yeni bir misyon ve vizyon belirlemeye kalkmasın. Zira AK Parti'nin misyonu da hedefleri de bellidir" ifadesini kullandı.

"Eski AK Parti" diye sınıflandırma yapanlara hatırlatmada bulunan Salih Kapusuz, şöyle devam etti:

"AK Parti, 13 yıl önce şu hedeflerle yola çıkmıştı: Her türlü vesayeti reddeden, Daha demokratik bir Türkiye'yi hedefleyen, Özgürlükçü, Reformist ve Kalkınmacı politikaları uygulayarak Türkiye'ye çağ atlatacak bir AK Parti. 13 yılda bu hedeflerin büyük çoğunluğunu başardık bugün de bu hedeflerden en ufak bir sapmamız yok. AK Parti'yi tam olarak tanımayanların 'AK Parti'de yapısal sorun var' diyerek 'Yeni AK Parti kurulmalı' söylemini öne sürmelerini siyasi mühendislik çabasının bir ürünü olarak görüyorum.

AK Parti teşkilatları tecrübeli, birikimli, donanımlı ana kademesi, gençlik ve kadın kollarıyla ve 9 milyonu aşkın üyesiyle siyasette marka haline gelmiştir. Geçmişte bazı siyasi partilerde, kendi çıkarları için siyasi dizayn yapmak isteyen bazı çevrelerin kirli tuzaklarına AK Parti düşmez. Siyasete yön veren asıl unsur millettir. AK Parti, kökünü aldığı siyasi damarın bilinci içerisinde, siyasi geleneklerini hiçe saymadan ama yenilikçi politikalardan da kopmadan yoluna devam eder."

"Siyasi dizayn çabası"

AK Parti'nin dava partisi olduğunu vurgulayan Kapusuz, partinin, Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun birliğini koruyacağını ve Türkiye'ye çağ atlatacak icraatları sürdüreceğini belirtti.

Salih Kapusuz, şu görüşleri paylaştı:

"Kriz bekleyenler yine hayal kırıklığına uğrar. 'AK Parti'ye yeni bir siyasal manifesto gerekiyor' diyenler AK Parti'nin 2023 hedeflerini görmüyor mu? Ya da terör meselesi gibi Türkiye'nin kronik sorunlarına çözüm önerileri koyan toplumsal ve siyasal çözüm politikalarını görmezden mi geliyor? AK Parti'nin bugüne kadar Türkiye'yi eski yaklaşımlarla yönettiği iddiası ise gülünçtür. Yasakları kaldıran, azınlık haklarını genişleten, çözüm sürecini başlatan, askeri vesayeti silen ve şu günlerde de paralel vesayetle mücadele eden bir AK Parti her anlamda eski Türkiye'nin eski yaklaşımlarını yıkmıştır. AK Parti, 13 yıl önce ortaya koyduğu özgürlükçü, demokratik ve kalkınmacı siyaset tarzını devam ettirmekte ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir."

Yeni AK Parti kurulsun safsatalarıyla uğraşan yazarlardan analizlerini yeni CHP'ye saklamasını isteyen Kapusuz, bu kadar seçimi üst üste kazanmış bir partiye yeni sıfatlar yakıştırma çabasını bir siyasi dizayn çalışması olarak gördüğünü bildirdi. Kapusuz, siyasetin içinden ve dışından bazı çevrelerin "Yeni AK Parti" söylemleriyle neyi amaçladıklarının millet tarafından net bir şekilde görüldüğünü belirtti.