BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, vatani görevini yaptığı Burdur'da Cuma günü yemin edecek. Annesi Emine Erdoğan'ın yemin töreni günü Burdur'a geleceği belirtildi, ancak kışladaki törene katılıp katılmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dünya Bankası'nda çalışan küçük oğlu 29 yaşındaki Bilal Erdoğan, bedelli olarak vatani görevini yaptığı Burdur 58'inci Piyade Eğitim Alayı'nda 10 Temmuz Cuma günü yemin edecek.

AKP Burdur İl Başkanı Osman Karakaya, Emine Erdoğan'ın oğlunun yemin töreni için Burdur'a geleceğini söylerken, "Emine Hanım için Burdur'da bir otelden yer ayırttık" dedi. Erdoğan ailesinden başka biri için yer ayırtmadıklarını söyleyen Karakaya, "Kimler gelir bilemiyoruz, ancak Emine Hanım'ın yeri hazır" diye konuştu. Karakaya, Emine Erdoğan'ın yemin töreni için kışlaya girip girmeyeceği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Karakaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başka bir programı nedeniyle oğlunun yemin törenine katılamayacağını kaydetti.

Bilal Erdoğan, 1 Temmuz'da Burdur 58'inci Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı'nın Binbaşı Maruf Kışlası'na teslim olmuştu.

DAMADIN YEMİN TÖRENİ
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Burdur'da bedelli askerlik yapan damadı Berat Albayrak'ın 9 Ocak 2006'daki yemin töreni için eşi Esra ile baldızı Sümeyye Erdoğan gelmiş ancak iki kızkardeş, töreni izlemek için kışlaya girmemişti. Türbanlı olan Esra ile Sümeyye Erdoğan yemin töreninin bitmesini Susamlık Tesisleri'nde beklemiş, yeminini eden Berat Albayrak, Burdur manzarasına hakim tesislere gelerek eşi ve baldızıyla burada görüşmüştü.