Muhalifler, yemin krizi dolayısıyla partinin bir bunalıma sürüklendiği kaygısını taşıdıklarını belirtti
 
Seçim sonrası CHP'de yaşanan iç tartışma şimdilik sona erdi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın başını çektiği parti içindeki muhalifler, "Kurultay toplansın" talebinden vazgeçti. Seçim öncesi milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa eden ve daha sonraki süreçte görevlerinden alınan bazı CHP'li eski il başkanları, Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi. Olağanüstü kurultay için imza veren delegeler adına konuşan CHP Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, 12 Haziran genel seçimlerinde partinin beklediği sonucu alamadığını, ortaya çıkan sorunları çözmek için olağanüstü kurultayın bir çıkış yolu olarak düşünüldüğünü ifade etti.
 
KURULTAYI PM TOPLASIN
 
Akdoğan, yemin krizi dolayısıyla partinin bunalıma sürüklendiği kaygısını taşıdıklarını, bu süreçte yeni bir tartışma ortamı yaşatmak istemedikleri için kurultay isteklerini geri çektiklerini belirtti.
 
Akdoğan, Parti Meclisi'nin olağanüstü toplanma kararı almasını istedi. Öte yandan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, komisyonlara isim bildireceklerini ancak talebin Meclis Başkanlığı'ndan gelmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, and içilmemesi halinde devamsızlığın söz konusu olacağına ilişkin sözlerine, "Öyle mi bakalım" karşılığını verdi.
 
yenişafak