Havayolu şirketinin yetkilisi, uçağın 142 yolcu ve 11 kişilik mürettebat taşıdığını belirtti.


Yetkili, Yemen'in başkenti Sana'dan Komor adalarının başkenti Moroni'ye giden uçaktaki yolcular arasında Fransızlar ve Komorlular olduğunu, hayatta kalan olup olmadığı hakkında ise henüz bilgi bulunmadığını kaydetti.


Komor Devlet Başkanı Yardımcısı İdi Nadhoim ise başkent Moroni'deki havaalanından Reuters ajansına yaptığı açıklamada, uçağın düştüğü yeri hala tam olarak bilmediklerini, ancak Komor Adalarını oluşturan Büyük Komor adasının Mitsamiouli kenti civarına düştüğünü tahmin ettiklerini belirtti.


Bu arada, Paris havaalanından bir sözcü, Yemenia'ya ait bir uçağın dün sabah Paris'ten havalanarak Yemen'e uçtuğunu, oradan da Moroni'ye hareket ettiğini bildirdi.


Öte yandan Afrika ve Madagaskar Havacılık Güvenliği ve Seyrüsefer Kurumu (ASECNA) temsilcisi İbrahim Kasım, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, uçağın muhtemelen kıyıya 5-10 kilometre yaklaştığını, arama çalışmaları için sivil ve askeri botları seferber ettiklerini kaydetti.


Havaalanındaki bir BM yetkilisi de kontrol kulesinin uçakla iniş için temasa geçtiğini, ancak daha sonra bağlantının kesildiğini belirtti.