Yemen'de General Ali Muhsin El Ahmar'ın muhaliflerin tarafına geçmesinin ardından, Doğu Bölgesi komutanı General Muhammed Ali Muhsin'in de iktidardan desteğini çekerek muhaliflere katıldığı bildirildi.

El Cezire televizyonu, Kuzey ve Batı bölgesi komutanı El Ahmar'dan sonra Doğu Bölgesi komutanı Muhsin'in de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'ten desteğini çekerek muhaliflere katıldığı duyurdu.

Yemen'de Devlet Başkanı Salih'in sarayına giden yollarda güvenlik önlemlerinin arttırıldığı, sarayın askerler tarafından çembere alındığı belirtiliyor.

Sana Devlet Üniversitesi önünde protestolar yoğunlaşarak devam ederken, muhalif aşiret liderleri Tahrir Meydanı'nda kurulan platformun üstüne çıkıp konuşma yapıyor. Platform üzerine çıkan bir askere eylemciler sevgi gösterisinde bulunurken, bir protestocunun askerin tüfeğine karanfil takması uzun süre alkışlandı.

Bu arada Yemen'in Suudi Arabistan Büyükelçisi Muhammed El Ahval'ın da Devlet Başkanı Salih'in iktidardan ayrılmasını isteyen protestocuların tarafına geçtiği bildirildi.

El Arabiya televizyonu, El Ahval'ın protestocuların yanında yer aldığını duyurdu, ancak Büyükelçinin görevinden ayrılıp ayrılmadığı ya da istifa edip etmediği konusunda bilgi vermedi.

Yemen'in Şam Büyükelçisi Abdülvahap Tavaf da görevinden ve Devlet Başkanı Salih'in partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Tavaf, cuma günü başkent Sana'daki Tahrir Meydanı'nda 52 kişinin öldüğü katliamdan sonra istifa kararı aldığını vurgulamıştı.

A.A