Acı haberi alıp İzmir’den gelen kızı, babasına bakmadığını iddia ettiği erkek kardeşine sitem etti.
Olay; dün akşam saat 20.00 sıralarında Aydın merkez Dalama beldesine bağlı Alanlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 15 ay önce eşi Dursun Uzun’u kaybeden Muhsin Uzun (72), köydeki evinde yalnız yaşamaya başladı. İki kızı İzmir’de yaşayan ve oğlu da Dalama beldesinde oturan Uzun, eşinin ölümünün ardından da hayvancılık ve üreticilik yapmaya devam etti. 
Dün İkindi Namazı sonrası komşularıyla kahvede çay içen Uzun, daha sonra evine dönerek yemek yapmak için mutfağa girdi. Ocağın üzerindeki tencerenin içine yağ koyan Uzun, yemeklik malzemeleri tencereye koymak isterken bir anda dengesini kaybedip yanmakta olan ocağın üzerine düştü. Üzerine ocaktaki kızgın yağ dökülen ve bir anda alevlerin içerisinde kalan yaşlı adam, yanarak feci şekilde can verdi. 
 
KOMŞUSU BULDU
Akşam saatlerinde Muhsin Uzun’un hasta olan ineğine iğne yapmak için eve gelen komşusu Turan Türkmen, kapıların açık bir şekilde duran evin önünden Uzun’a seslendi. Çağrısına cevap alamayınca eve giren Türmen, yaşlı adamın mutfakta yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı. Türkmen; durumu jandarma ve Uzun’un çocuklarına haber verdi.
 
ACILI ABLADAN KARDEŞİNE SİTEM
Babasının ölüm haberini alır almaz İzmir’den yola çıkan Uzun’un büyük kızı Hülya, baba ocağına geldiğinde sinir krizi geçirdi. Annesinin ölümünün ardından sık sık babasını arayıp hayvanlarını satmasını istediğini ifade eden kızı, babasıyla ilgilenmediğini iddia ettiği erkek kardeşi Mustafa Uzun’a tepki göstererek, “Babamın yanında durmayıp Dalama’ya taşındın. Ben İzmir’den her gün soruyorum. Sen buradayken bir gün bile babamın halini sormadın. Babam nerde? Beni babama götürün. Annemin acısı bitmeden birde babamın acısını yaşadım. Yandım ben, nerelere gideyim şimdi. Baba kapıları ışıkları kapatıp nereye gittin? Anamın acısına dayanamadı. Baba hayvanlarını sat dedim. Rezil rezil öldü gitti. Kendine hiç bakmadı” diye sitem etti.
Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından Muhsin Uzun’un cenazesi otopsi için Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Babasının tabuta konup askerler ve köylülerin tarafından evden çıkarıldığını gören acılı kızı, “Ah babam ah. Benim güzel babam. Babacığım biz geldik sen nereye gidiyorsun? Yapma baba yapma” deyip gözyaşı döktü.