Turizm Haftası kapsamında, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğiyle Yemek Fuarı düzenlendi. Önceki yıl Dünyanın en büyük açık büfesi rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Kuşadalı aşçıların katıldığı büyük ilgi gören fuarda zaman zaman izdiham yaşandı.
Kuşadası Belediyesi TURBAN- KEGEV Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yemek Fuarı'na, 26 otel ve tatil köyü ile 26 gıda firması katıldı. Aralarında rekortmen ve ödüllü aşçıların da bulunduğu yaklaşık 320 aşçının görev aldığı fuar, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu tarafından açıldı. Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, turizm etkinliklerinin başarıyla devam ettiğini belirterek,
Kuşadası'nın turizm sezonuna renkli görüntülerle girdiğini söyledi. Yemek fuarının gördüğü ilginin önemli olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, şöyle konuştu: "Kuşadası turizminde aşçılarımızın ayrı bir yeri ve önemi var. Önceki yıl dünyanın en büyük açık büfesini kurarak rekor kıran ve Guiness Rekorlar Kitabına giren aşçılarımız bu yılda çeşitli yarışmalardan ödül alarak döndü. Onlarla gurur duyuyoruz. Aşçılarımız sayesinde Kuşadası damak tadıyla da turizmde ayrı bir yere
sahip. Yemek Fuarı turizm sezonuna başlarken sektöre büyük moral oldu. İlgi gösteren ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Belediye Başkanı Esat Altungün, daha sonra fuarı ziyarete gelen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ile standları tek tek dolaşarak aşçıların hünerlerini inceledi.
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayati Gökçeel ise geleneksel hale gelen yemek fuarında Kuşadası'ndaki otellerde görev yapan aşçıların hünerlerini sergileme fırsatı bulduğunu söyledi. Gökçeel, dünya ve Türk mutfağından özenle seçilerek yapılan yemeklerin, sergi sonunda halka sunulduğunu belirterek gösterilen ilginin muhteşem olduğunu anlattı. Fuara gösterilen ilginin kendilerini onurlandırdığını ifade eden derneğin başkanı Gökçeel, günlerdir fuar için hazırlanan yemeklerin bir saatte tükendiğini belirtti. 
Bu arada vatandaşlar kurulan stantlarda tatlıdan kebaba, balık çeşitlerinden soğuk mezelere kadar çeşitli yemeklerin tadına bakmak için kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman izdiham yaşanan fuarda hazırlanan yemekler Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistler tarafından bir saat gibi kısa sürede tüketildi. Fuar sırasında Dj Özgür Özmavi çeşitli gösteriler sundu.

06.20110418002008.jpg