AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile DTP lideri Ahmet Türk ve partili milletvekillerinin bir araya geldiği yemeğin yankıları Ankara"da sürerken, her iki partinin yeni bir yemek organizasyonu içinde olduğu haberleri kulisleri hareketlendirdi.

Yemek programı dün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda kararlaştırıldı. Yemeğin günü ve yeri belli olmazken, yemek ile ilgili haberlerin basına sızması AKP içinde sıkıntı olduğu öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü"nde verilen resepsiyonda AKP"li bölge milletvekilleri ile DTP"li Hasip Kaplan, Akın Birdal ve Nuri Yaman yarın için bir yemek organizasyonu yaptılar.

Ancak, yemeğin basına sızması AKP içinde sıkıntı olunca programın başka bir güne bırakılması kararlaştırıldı.

Ertelenen yemek programına AKP Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kudbettin Arzu, Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, DTP"den ise Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Muş Milletvekili Nuri Yaman'ın katılacağı belirtildi.

Yarın yapılması planlanan yemeğin ise Salı gününe ertelendiği öğrenildi.

AKP içinde yemeğin duyulması ise sıkıntı oldu. Yemeğin gizli kalmasını isteyen AKP"liler, “Biz bölge milletvekilleriyiz bira raya gelip yemek yememiz kadar doğal bir şey olamaz. Ancak, bu yemeğin haber olması başka şeylere çekilecek, dolayısıyla genel merkez devreye girecek. Gizli kalması daha iyi olurdu” yorumlarını getirerek yemek haberinin DTP"liler tarafından basına sızdırıldığına ise tepki gösterdiler.

DTP"li Hasip Kaplan da AKP bölge milletvekilleri ile yemek yiyeceklerini doğruladı.
VATAN