Didim’de lise öğrencileri yelken sporuna konusunda bilgilendirildi. Geçen yıl Didim Turizm Derneği ve D-Marin Didim Marina’nın katkılarıyla kurulan Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü deniz sporlarının gelişmesi amacıyla eğitim seminerlerine başladı. Bu kapsamda Didim Kent Konseyi ve D-Marin Didim Marina iş birliğiyle Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde bir seminer düzenlendi. Seminere ilçede eğitim öğretim veren 4 lisenin öğrencileri katıldı. Seminer öncesinde salon içerisine optimist bir yelken monte edildi.
Düzenlenen eğitim seminerine ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Gençlik ve spor Müdürü İsmail Savran, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, D-Marin Didim Marina Genel Müdürü Can Polat, Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan ve dernek üyesi Hatice Gençay da katıldı.
Etkinlikte ilk konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Didim Turizm Derneğinin “Yüzümüzü denize dönelim” adı altında yeni dönem de çalışmaları olacağını belirtti. Ayyıldız denizi olan bir ilçede bulunmalarına rağmen gerek Didim’de gerekse ülke genelinde deniz sporuna olan ilginin azlığında yakınarak “İlçemizin 55 km uzunluğunda bir sahili var ama geçen yıl İlçemizde yapılan Türkiye Optimist yarışmalarına ilçemizden bir sporcu dahi katılmadı. Biz artık bu yılda itibaren deniz sporlarına ilgili gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda D-Marin Didim Marina yetkilileri ücretsiz eğitimler sunacak. Bu konuda biz hazırız; sizlerden de bu konuda ilgi talep bekliyoruz” dedi.
Didim Yelkencilik, Yatçılık ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan ise geçen yıl kulübü kurduklarını ve amaçlarının çocukları denizle barıştırmak olduğunu belirtti. D-Marin bünyesinde eğitimler verdiklerini belirten Baylan, “Marina içerisinde uzman eğitmenimiz kapsamında bu eğitimler veriliyor. Burada çocuklarımızı iyi bir eğitime tabii tutuluyor; sizler de bu eğitimlere katılarak gelecekte iyi bir sporcu olabilirsiniz hatta ülkemizi milli takımlar düzeyinde de temsil edebilirsiniz” dedi.
D-Marin Didim Marina Genel Müdürü Can Polat ise Deniz sporunun içinden gelen birisi olduğunu ve küçük yaşlardan itibaren yelken sporuyla ilgilendiğini belirterek “Sporun dışında deniz konusunda eğitim alarak şu anda denizden ekmek kazanan ve hayatını bu şekilde sürdüren birisiyim. Deniz Sporu her yaşta yapılabilecek sporlar arasında; yelken sporu da bu anlamda böle bir spor; henüz geç kalınmış bir şey yok. Şu güzel Didim sahillerinde yelken sporu neden olmasın? Sizler bu sektörlerde neden olmayasınız? Bu anlamda sizlerinde bu sporun içerisinde olacağınıza inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye Yelken Federasyonunun tanıtım cd’si öğrencilere izlettirildi. Tanıtım CD’sinin ardından D-Marin Didim Marina Müdürü Can Polat Yelken sporunun içeriğine ilişkin kısa bilgiler verdi. Seminer sonunda D-Marin Didim Marina tarafından hazırlanan ve yelken sporunu tanıtan broşürler öğrencilere dağıtıldı.