Gaziantep"in Karkamış İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Nuh Kocaaslan"ı (45) dövdüğü ileri sürülen Ömer Fırat (55), başkanın yeğenleri tarafından tabancayla öldürüldü. Kurşunlara hedef olan 3 kişi de yaralanırken, şüpheliler kaçtı, Başkan Kocaaslan gözaltına alındı.

Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, bugün saat 11.00 sıralarında ilçe girişinde kendisine ait arsaya toprak döktürdü. Bitişik arsanın sahipleri Ömer Fırat ile yakınları dökülen toprağın kendi yollarını da kapadığını ileri sürerek olay yerine gelen Başkan Kocaaslan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ömer Fırat ve yakınları Başkan Kocaaslan"ı tekme ve yumruklarla dövdü.

Bu haberi alan Başkan Kocaaslan"ın yeğenleri Ak Parti Karkamış İlçe Başkanı Abdurahman Kocaaslan (40) ile kuzeni Halil Kocaaslan (38), Fırat"ın evine gitti. Evin önünde bu kez yeniden başlayan kavgada Abdurahman ve Halil Kocaaslan"ın kurşun yağmuruna tuttuğu Ömer Fırat yaşamını yitirirken, kavgaya karışan Mahmut (52), Necmettin (40) ve Reslan Fırat (17) yaralandı. Yaralılar ilk müdahalenin ardından Gaziantep"e sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemede 26 boş kovan bulundu.

Olayda sonra Abdurrahman ve Halil Kocaaslan kaçarken, Başkan Nuh Kocaaslan gözaltına alındı. İlçede olayların büyümemesi için geniş güvenlik önlemleri alınıp soruşturma başlatıldı. / DHA