Amca Kandemir, Bakırlık Mahallesi'nde aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ereğli'ye bağlı Ruşanlar köyü Bakırlık Mahallesi'nde yaşayan Hasan Aslan Kandemir, yeğeni Metin Kandemir'i Tokat'taki acemi birliğine göndermek için terminale gelerek yolcu etti. Alaplı ilçesine kadar yeğenine eşlik eden Hasan Kandemir'in kalbi, heyecana dayanamadı.

Alaplı ilçesinden Ereğli'ye gelirken Potbaşı mevkiinde rahatsızlanan Hasan Kandemir, Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi teşhisi konan Hasan Kandemir, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan ailesi hastaneye akın etti. Gözyaşları içerisinde kalan aile yakınları, acı haberi askere giden Metin ve hayatını kaybeden Hasan Kandemir'in oğlu Yılmaz Kandemir'e verdi. Askere giden Metin Kandemir, Düzce'den geri dönerek amcasının cenazesini alan ailesine katıldı.

Hasan Kandemir'in teyzesinin oğlu Hasan Kaçmaz, yeğenlerini askere gönderirken çok neşeli olduğunu, hatta yeğeni ile birlikte oyun oynadıktan sonra asker harçlığını verdiğini söyledi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Hasan Kandemir, Bakırlık Mahallesi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında aile mezarlığına defnedildi.