Saldırıda asıl hedefin kendisi olduğunu söyleyen Aygan, "faili meçhul" kalan söz konusu olayla ilgili olarak yetkilileri göreve davet etti.

Nasname isimli sitede yayınlanan yazısında, yeğeni Metin Soner ve iki arkadaşının Gaziantep'te faili meçhule kurban gittiğini anlatan Aygan, bu zamana kadar akrabalarına zarar gelmemesi için sustuğunu; ama artık bu cinayetin takipçisi olacağını duyurdu.

Olayın nasıl geliştiğini geniş şekilde izah eden Aygan, JİTEM komutanlarından Cemal Temizöz'ün ekibinden olan PKK itirafçısı Abdulhekim Güven ve arkadaşlarının, kendisinin Gaziantep'e gideceğini öğrendiklerini ve kendisini karşılamaya gelen yeğeni ve iki arkadaşını 16 Haziran 2003 günü saat 18.45'te bir arabada öldürdüklerini yazdı. Burada asıl hedefin kendisi olduğunu belirten Aygan, "Herkes nasıl ki kayıplarının peşine düşmüşse, ben de Metin'imin peşine düşeceğim. Bu dünyada ve öbür dünyada nefesim Abdulhekim Güven ve onun Nizip'teki çetesinin ensesinde olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu konuda resmi yetkilileri de göreve davet ettiğini ifade eden Aygan, ifşaatlarını sürdüreceğini duyurdu: "Nizip'te kimlerin; Abdulhekim Güven, Sefer Bildik ve diğer kiralık katillerle işbirliği yaptığını da yetkili mercilere açıklamaya hazır olduğumu kamuoyu önünde deklare ediyorum."

İADE HABERLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Aygan ayrıca basında yer alan, iadesine dair haberlere de tepki gösterdi. Mevcut hukuki durumu hakkında izahatlarda bulunan Aygan, son zamanlarda konuyla ilgili olarak sadece Cihan Haber Ajansı'na konuştuğunu, diğer haberlerin tam gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Aygan, aslında İsveç savcılığının usulen kendisinin iadesinin mümkün olabileceğini söylemekle birlikte, esasta iadeye karşı olduğunu aktardı. "Özellikle, iade edileceğim hakkındaki haberlerin tümü gerçek dışı ve masa başı haberlerdir." diyen Aygan, yayınların amacının; "psikolojik savaş" olduğunu ve amacın: kendisini, ailesini ve ülkedeki dost ve akrabalarını huzursuz etmek olduğunu kaydetti./yeni şafak