Ali Y., "Ben alkol bağımlısıyım. Psikolojim bozuk olduğu için öldürdüm. Yeğenim ellerini tuttu, ben de boğazını kestim" dedi.

Olay, 16 Kasım 2010 tarihinde meydana geldi. Zaman zaman evine gitmeyerek parklarda yatan İsmail Erbek, Ali Hocalı Köyü yakınlarında boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Parası da alındığı belirlenen Erbek'in öldürülmesiyle ilgili 19 yaşındaki Salim Ö. ve onun ifadesi doğrultusunda ise dayısı Ali Y. ile bu kişileri aracıyla götüren taksici Kimbilir Ü. yakalandı. 

Tutuklanan dayı-yeğen hakkında 'nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli gasp' suçundan ise 15'er yıla kadar hapis, tutuksuz sanık taksici Kimbilir Ü. için de 'cinayete ve gaspa yardım etmek' suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın duruşması, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Sanıklar önceki celselerde birbirlerini suçlarken, Ali Y., bu defa cinayeti işleyenin kendisi olduğunu söyledi. Olayı, yeğeniyle taksicinin ortak gerçekleştirdiği yönünde verdiği ifadelerin yalan olduğunu söyleyen Ali Y., "Şu an huzurunuzda gerçekleri itiraf ediyorum. İsmail Erbek'in boğazını ben kestim. Ancak bu nedenle pişmanım. Ben alkol kullanıyorum. Bu nedenle psikolojim bozuktur. Olay günü de alkol ve hap aldım. Avukatımın talep ettiği gibi ruh sağlığından rapor aldırılmasını istiyorum" diye konuştu. Ali Y., ifadesinde şunları söyledi: 

YEĞENİM ELLERİNİ TUTTU BEN DE BOĞAZINI KESTİM
"Bu olaydan 2 ay önce, İsmail Erbek'in oğlu halamın kızının telefonunu gasp etmişti. Olay günü İsmail Erbek'i parkta otururken gördüm. Oğlunun nerede olduğunu sorduğumda bana küfretti. Evden bıçak getiren yeğenim 'İlk önce tıraş ettirelim' dedi. Ben istemedim, ama ısrar etti. Tıraştan sonra taksiciyi aradım. Kendisine olayı anlattım. Olay yerine vardığımızda taksici bana sopa verip, 'İşiniz bitince beni ararsınız' dedi. Taksiden indiğimizde İsmail Erbek 'Burası neresi?' dedi. Ben de biraz konuşup geri döneceğimizi söyledim. Benim yüzüme tükürünce tokat attım, yeğenim de tekme vurdu o yere düştü. Yerdeyken ben, boğazını keseceğimi söyledim. Yeğenim ellerini tuttu, bağlamaya çalıştı, ben de boğazını kestim. Ben öldürdükten sonra üzerinden hiçbir şey almadım. Tekrar taksiye bindiğimizde benim elim kanlıydı. Benim elimi silmem için bez verdi. Ertesi gün yeğenim yanıma geldi. Bana 'Cinayet olmamış gibi nasıl rahat ediyorsun' dedi. 

Ben de 'Ne yapmam gerekiyor?' dedim." Diğer sanıklardan Salim Ö. ise, kendisiyle ilgili suçlamalara
katılmadığını söyledi. Salim Ö., şöyle konuştu; "Ölen İsmail Erbek bana para vererek dayıma bira almamı istedi. Dayım, bira parası veren İsmail Erbek'in cebinde başka para olduğunu gördü. Bir süre sonra İsmail Erbek'i berbere götürerek tıraş ettirdi. Tıraştan sonra dayım, berbere geldiğimiz taksiciyi tekrar aradı. Taksici geldikten sonra köye gideceğimizi söyleyip aracına bindik. Ben gitmek istemeyince dayım bana küfür ederek kendisiyle gelmemi istedi." 

Tutuksuz yargılanmasına karşılık, başka bir suçtan tutuklu olan taksici Kimlilir Ü. de kendisinin suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Ali Y.'nin akıl sağlığının araştırmasına karar vererek duruşmayı erteledi.