Denizli’de dün 5 katlı bir apartmanın birinci katında çıkan yangın sonrasında ancak filmlerde rastlanabilecek sahneler yaşandı. Devrim Caddesi numara 16’daki Bozdemir Apartmanı’nın birinci katında, dün saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. İmam nikâhıyla yaşadığı Zeynep Kılıç’ın doğumu için üç gün önce hastaneye gittiği öğrenilen Sait Arslan’ın oturduğu 1. kattaki dairede, belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kısa sürede tüm daireyi sardı. Simsiyah dumanlar tüm apartmanı kapladı.
Beşinci katta bir aylık bebek Yağız Efe ve annesi Funda Elitaş, diğer katlarda 5 kişi dumanda mahsur kaldı. Dumandan etkilenen yedi kişi balkona çıkıp feryat içinde yardım istedi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen itfaiyenin merdiveni sadece birinci kata kadar açılınca can pazarı başladı.
 
Korkuluklardan sarktı
Olay yerine gelen Hüseyin Varol, yeğeni Yağız Efe’nin dumanlar içinde kaldığını görünce  üzerindeki gömleğini çıkardıktan sonra balkon korkuluklarından beşinci kata kadar tırmanıp, annesinin kucağındaki bir aylık yeğeni Yağız Efe’yi kurtardı. Varol’un sırtına bir bezle bağlayarak ikinci kata kadar indirmeyi başardığı Yağız Efe, buradan itfaiye merdiveniyle alındı. Minik Yağız Efe’ye ilk müdahale olay yerinde hazır bekletilen ambulansta yapıldı. Baba Tayfur Elitaş, oğlunun başından ayrılmadı.
3. katta mahsur kalan Güllü Bozdemir de balkon korkuluklarından sarkarak indi. İtfaiyenin yangını söndürmesi ve dumanı tahliye etmesini ardından binaya girilerek mahsur kalan diğer kişiler de kurtarıldı.
 
Kundaklama iddiası
Vatandaşların merdiveni açılmadığı için itfaiyeye tepki gösterdikleri sırada yangın çıkan dairenin sahibi Sait Arslan ile imam nikâhlı eşi Zeynep Kılıç, olay yerine geldi. Birkaç gün önce doğum yaptığı öğrenilen Zeynep Kılıç evinin yandığını öğrenince sinir krizi geçirdi. Kucağında bebeği ile polise ifade veren Zeynep Kılıç, düşmanları olduğunu belirtip, evinin yakılmış olabileceğini söyledi. Polis, kundaklama iddiası üzerine soruşturma başlattı.
 
 
Filmleri aratmayacak bir şekilde kurtarılan Yağız Efe, gayet sakindi.
 
DHA