Sarı-kırmızılılar bu sezon Arsenal forması altında 28 maça çıkan ve Şampiyonlar Ligi'nde F.Bahçe'ye bir de gol atan 21 yaşındaki savunma oyuncusu için girişimlere başladı. G.Saray'ın teklifini fırsat bilen İngiliz devinin, Song'a karşılık Arda Turan takasını öne sürdüğü öğrenildi.


Rigobert Song'u Trabzon-spor'a veren G.Saray'da Arsenal'de forma giyen yeğeni Alexandre Song harekatının başladığı ifade edildi. Bu sezon Arsenal forması altında 28 maça çıkan ve sadece F.Bahçe filelerine gol atan Song için G.Saray yönetiminin girişimlere başladığı öğrenildi. 21 yaşındaki Kamerun asıllı Fransız yıldız Song için G.Saray Kulübü 3 milyon euro teklifte bulundu. 1.82 boyundaki Alexandre Song sağ bek, stoper ve ön libero mevkiilerinde oynayabiliyor. Arsenalli yöneticiler Song için biraz zaman istedikleri ve en yakın zamanda gereken cevabı vereceklerini söyledikleri öğrenildi.

ARDA'YI İSTEDİLER

Arsenalli yöneticiler de Song görüşmesini fırsat bilerek Arda'ya talip olduklarını resmi bir dille söylediler. G.Saray yönetiminin 6.8 milyon pound öneren Arsenal'e 'Bu sezon önemli hedeflerimiz var ve Arda bizim en önemli oyuncularımızdan' yanıtını verdikleri öğrenildi. Arda konusunda olumsuz yanıt alan Arsenal'in, kararını önümüzdeki günlerde vereceği, Song'un kiralanmasının da alternatifler arasında bulunduğu belirtildi.


Amcasının izinde

Bir zamanlar Galatasaray'da forma giyen Trabzonsporlu Song'un yeğeni olan Alexandre Song, kariyerine Fransız Kulbü Bastia'da başladı. 2005-06'da Arsenal'e transfer olan genç oyuncu, 2006-07 sezonunun devre arasında Charlton Athletic'e kiralandı, bu kulübün küme düşmesiyle Arsenal'e geri döndü.