Aydın"ın en eski okullarından biri olan Yedi Eylül İlköğretim Okulunun bulunduğu alana belediye tarafından Türkiye"nin en modern meydanlarından biri yapılacak.
Aydın"ın şehir merkezinde kalan ve artan nüfusla birlikte kentin ihtiyacı olan bir meydanın yapılmasına da olanak vermeyen Yedi Eylül İlköğretim Okulu, kente hem güzellik katacak, hem de belediyenin de önemli bir borç yükünü hafifletecek
Yeni eğitim öğretim yılında yeni binasında eğitim verecek olan Yedieylül İlköğretim Okulu, üzerindeki ipotek nedeniyle Aydın Belediyesinin prestij projelerinden biri olan yeni meydan düzenlemesine uzun süredir olanak vermiyordu.
Aydın Belediyesinin SGK"ya olan 40 milyon lira borcundan dolayı ipotek altında tutulan okulun üzerindeki yıkım engeli, SGK"nın başka bir alanı ipotek etmesi şartıyla ortadan kalktı.
Aydın Belediyesinin teklifine ”evet” diyen Sosyal Güvenlik Kurumunun, belediyeye ait bazı binaları haciz yönetimiyle ipotek altına alacağı öğrenildi.

MODERN MEYDAN İÇİN İLK KAZMA YAKINDA
İpotek sorunun çözülmesinin hemen ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun en büyük projeleri arasında yer alan Atatürk ve İstasyon Meydanı"nın yeniden düzenlenmesi projesi başlatılacak.
Yaklaşık 44 dönümlük alanı kapsayan projenin çizimini yapan ve birçok ödülü bulunan Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Öğretim Görevlisi Dr. Oktan Nalbantoğlu ve ekibinin, Aydın"a geleceğini açıklayan Çerçioğlu, projenin belediye meclis üyelerine ve basına tanıtılacağını, ardından da halkın beğenisine sunulacağını söyledi:
Çerçioğlu, görsel olarak sinevizyonda 3 boyutlu canlandırılacak projenin üzerinde önce Belediye Meclis üyelerinin görüşünü alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
”Kurumdan belediyenin başka arsasına ipotek koymasını istedik. Okulu yıkarak Türkiye"nin en güzel meydanlarından birini yapacağız. Bu arada 40 milyon liralık belediye borcu da yük olmaktan çıkacak. Önce Belediye Meclis üyelerimize projeyi anlattıktan sonra, fikirlerini soracağız. Projeyi tartışacağız. Eksiklerini saptayacağız. Ondan sonra da nihai proje belirlenecek. Ardından da Meclisten yetki alınıp, proje ihalesine çıkacağız. İlk kazmayı Ekim-Kasım aylarında vurmayı planlıyoruz.”

400 ARAÇLIK OTOPARK
Proje kapsamında Aydın"ın en eski okulun bulunduğu yerin altında 400 araçlık otopark yapılacağını bildiren Çerçioğlu, ”Otoparkın havalandırması, aydınlatması ve giriş çıkışı çok modern olacak. Özellikle bayan sürücülerin rahatlıkla araçlarını bırakabileceği bir otopark olacak. Ayrıca tavan yüksek tutulup, raylı sistemle üst üste araçlar park edebilecek hale gelecek” dedi.
Aydın Belediyesi tarafından yıkılacak Yedi Eylül İlköğretim Okulu"nun tarihi geçmişi bulunuyor
Aydın"da 1884 yılında Mektebi İptidai adıyla açılan ve uzun süre eğitim öğretime bu isimle devam eden Yedi Eylül İlköğretim Okulunun adı, bulunduğu meydandaki musalla taşı nedeniyle uzun süre Musalla Mahalle Mektebi olarak değişti.
Yeni öğretim şekillerinin uygulamaya başladığı dönemde okulun adı Kin Zül-i İrfan olarak değiştirildi. 1926 yılına kadar bu adla eğitim öğretime devam edildi.
1926 yılından itibaren Aydın"ın kurtuluş günü olan 7 Eylül"ü kendine isim olarak alan okul, yıllarca muhtelif isimlerle Aydın ve Aydınlılara hizmet verdi. Okul binasının yenilenmesine 1975 yılında karar verildi ve 3 Ocak 1975 yılında şu anki binanın temelleri atıldı.
Arazisi Aydın Belediyesine ait olan okulun yeni binası 27 Ekim 1978 yılında tamamlanarak hizmete girdi.
Aydın"ın önceki dönem belediye başkanı İlhami Ortekin"in de projeleri arasında yer alan Atatürk Meydanının düzenlenmesi projesine başlamak için çalışmalar yapıldı.
İlhami Ortekin Yedi Eylül İlköğretim Okuluna önce yeni bina kazandırdı. Okulun kapasitesi yüzde 50 artırıldı. Egemenlik Caddesi üzerinde yapılan yeni binanın temeli 7 Eylül 2007′de atıldı.
Okul 2008-2009 eğitim öğretim yılında faaliyetine başladı. Fakat eski okul belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarından dolayı Ortekin döneminde yıkılamadı.