Sadece Almanya'da bu sınava giren yaklaşık bin öğrenci belirsizlik nedeniyle sorun yaşıyor. Daha önce farklı sınav soruları ve çok uzak şehirlerde sınava girmeye mecbur bırakılan öğrenciler şimdi de sonuçlar açıklanmadığı için mağduriyet yaşıyor.

Öğrenciler sonuçların açıklanmaması sebebiyle kayıt yaptırmak için Türkiye'ye gelme planı yapamadıklarını söylüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sitesinde YÇS sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili herhangi bir tarih belirtilmiyor. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, sınav sonuçları ile ilgili her gün onlarca öğrencinin ÖSYM'ye telefon ettiği, sınav sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin resmi internet sitesi www.osym.gov.tr adresinden açıklanacağını kaydedildi.

Türkiye'de yüksek öğrenimine ilgi duyan yurt dışında yaşayan ailelerin çocuklarına tanınan YÇS'nin 1 Temmuz tarihinde yapılan sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl 3 Temmuz tarihinde yapılan sınav sonuçlarının bir ay bile geçmeden açıklandığına dikkat çeken öğrenciler, yüksek öğrenim hakkı elde edip etmediklerini öğrenemedikleri için uçak bileti almadıklarını vurguladı.

ÖSYM'nin sınav sonucu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaması da öğrencileri belirsizliğe itiyor. Öğrenci velileri ise yaptıkları açıklamada Türkiye'de çocuklarına yüksek öğrenim imkânı sunulmasının güzel bir uygulama olduğunu vurgulayarak, sınavların belirli şehirlerde olması ve iki gün sürmesinin kendilerini mağdur ettiğini anlatıyor. Aileler, sonuçların açıklanmamasının da kendilerini mağdur ettiğini aktardı. Veliler, kayıt işlemleri için verilen sürenin kısa olmasından da yakındı.