Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu olayının aydınlatılmasında çok önemli rol oynayacak yeni bir bilgiyi Cumhurbaşkanı ile paylaştıklarını söyledi. Destici, kendilerine ulaşan bu bilgiyi soruşturmanın selameti açısından basınla şimdilik paylaşmayacaklarını dile getirdi.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, akşam saat 17.30’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ziyarette bulundu. Köşk'te gerçekleşen görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili kendilerine gelen bir bilgiyi Cumhurbaşkanı ile paylaştıklarını ifade etti. Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından olayın aydınlatılması için Cumhurbaşkanı’nın bu işe öncülük ettiğini hatırlatan Destici, Cumhurbaşkanı Gül’ün bugüne kadar göstermiş olduğu kararlılıktan dolayı ve kurumları hareke geçirmesinden dolayı kendisine teşekkür ettiklerini bildirdi.

Yazıcıoğlu olayı ile ilgili kendilerine yeni bir bilgi geldiğini vurgulayan Destici, “Bize ulaşan ve olayın aydınlatılmasında çok önemli rol oynayacağını düşündüğümüz bir bilgiyi, bir gelişmeyi kendileriyle paylaştık. Kendisi de konunun detaylı olarak araştırılacağını bütün birimlerin hareke geçirileceğini bizlere söyledi.” dedi.

Gelen bilgiyi basınla paylaşmasının şu anda mümkün olamayacağının altını çizen Destici, şöyle konuştu: “Soruşturmanın selameti açısından paylaştığımızda bilgiler karartılıyor. Onun için inşallah bunu yeri ve zamanı geldiğinde paylaşacağım. Bizim niyetimiz, çok açık söylüyoruz; biz hiç kimsenin hakkına tecavüz etmek, hiç kimseyi haksız yere suçlamak, itham altında bırakmak niyetinde değiliz. Bundan kaçınıyoruz, ama olayın aydınlatılmasını da istiyoruz. Onun için de bu olay da net, detaylı bir şekilde araştırılıp önümüze konulduktan sonra sizlerle paylaşırız.”

“UTANÇ YASASINI VETO ETTİĞİ İÇİN CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR ETTİK”

Destici, ayrıca Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerinde gündemdeki meselelerin de görüşüldüğünü aktararak, “Kendisine utanç yasasıyla ilgili bir mektup yazmıştım biliyorsunuz. Veto etmesi ile ilgili olarak. Veto hakkını kullanması için de, millet adına da, camiam adına da, şahsım adına da kendisine teşekkür ettim.” diye konuştu.