Apollon tapınağında Didimli okurlarla biraraya gelen iki yazar son kitaplarını anlattı. Etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı ile birlikte siyasi parti ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edebiyat hayatına 22 yaşında yazdığı şiir kitabının 40 ayrı dilde yayınlanmasının ardından "Aklına gelen kötü şeyler" üzerine başladığını belirten Ahmet Ümit, "İlk kitabım şiirdi ama polisiye süreçle ortaya çıktı. 'Yazarın kişisel tarihi, üslubunu belirler' derler. Bende darbe döneminde diktatörlere karşı savaş açan bir genç olduğum için bende yazdım. Sonuç olarak bu çıktı" dedi.

Prof. Dr. Feridun Emecen ise, Fetih 1453 kitabını kaleme alma sebebini, "İstanbul'un fethinin çok iyi bilindiği sanılır. Oysa doğrudan kaleme alınmadığı hep Batılı kaynaklar tarafından aktarılanlar üzerinden alınan eserlere dayandırıldığı için, Fetih tarihinde bir boşluk vardı. Kitabım film projesinden önce hazırdı. Kitabımla birlikte film projesi de geldi. Mutlu bir tesadüf oldu" diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png