Pirlibey Belde Belediye Başkanı Hüseyin Horasan"ın ev sahipliğini yaptığı şenliğe Kuyucak Belediye Başkanı A.Ulvi Akoğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın, Yenipazar Belediye Başkanı M.Yüsran Erden, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Süleyman Bülbül, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Adem Vurmaz, CHP Nazilli ve Pirlibey ilçe teşkilatı, çevre köylerin muhtarları ve çok sayıda halk ile birçok Pirlibeyli "1. Geleneksel Yaza Merhaba" Şenliği'nde buluştu. Şenlikte Amatör tiyatro ekibinin gösterileri ve yerel sanatçıların konserleri yoğun ilgi gördü.
Şenlikte açılış konuşması yapan Pirlibey Belde Belediye Başkanı Hüseyin Horasan seçimlerin ardından yapmış oldukları çalışmaları değerlendirdi ve projelerini anlattı. Başkan Horasan yaptığı konuşmasında; “Göreve geldiğimiz günde encümen arkadaşlarla oturup neler yapabileceğimizi tartıştık ve nasıl bir fayda sağlayacağımızı konuştuk. Ardından çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık” dedi.
Pirlibey halkının her şeye layık olduğunu belirten Başkan Horasan; “Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde Pirlibey halkının 1 veya 2 saat"te olsa hoşça vakit geçirmesini istiyoruz. Sizleri olaylara karşı unutturma amacıyla değil, sizlerin bu stresli ortamlarını biraz rahatlatma amacıyla düzenledik. Pirlibey"de ilk kez düzenlediğimiz bu organizasyonda halkımızın her şeye layık olduğunu göstermek istedik. İlk kez düzenlenen bu etkinliğe bu kadar yoğun ilgi gösterilmesi bizi ayrıca mutlu etti. Yılda bir kez düzenleyeceğimiz "Yaza Merhaba Şenliğimizde" önümüzdeki yıllarda konsepti daha geniş bir şekilde göreceksiniz” dedi.
Şenlikte Nazilli"den katılan ve amatör olarak tiyatro eserleri sergileyen Lider Tiyatro Tayfasında, Ferhan Şensoy ve Yılmaz Erdoğan gibi ünlü oyun yazarlarının eserleri sergilenirken; Özge Kara, Sercan Dellal, Ayçin Karaaslan, Ali Yurtseven, Esra Yurt, Mehmet Genç, Kudret Karadağ"ın oynadığı skeçlere Berkin Türker ışık desteği verirken Merve Alkan ise teknik destek verdi. 3. kez oynadıkları 8 perdelik komedi oyununun sonunda 10. yıl marşı eşliğinde "İZİNDEYİZ" yazılı tişörtleriyle büyük alkış aldılar.
Oyun sonunda tiyatrocuları ayakta alkışlayan izleyici adına tiyatroculara birer demet çiçek sunan CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Süleyman Bülbül, “Sahneye koyduğunuz skeçler gerçekten bir profesyonel ekip işi gibiydi. Sizleri tebrik ediyorum, önümüzdeki günlerde tekrar aramızda görmeyi diliyorum” dedi
Tiyatro gösterisinin ardından Pirlibey 1. Geleneksel Yaza Merhaba Şenliği"nde yerel sanatçılardan sahneye çıkan Muhsin Obay, Mehmet Çamur, Feyzan Altıntaş ve Canan söyledikleri şarkı ve türkülerle geç saatlere kadar Pirlibey halkını eğlendirdi.