Atatürk Spor Salonu"nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aydın Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanı Baki Aslantaş ve spor okullarına katılacak öğrenciler ve öğrencilerin yakınları katıldı.
Yaz spor okullarının açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Çeker, Yaz Spor Okulları"nın düzenlenmesinde destek veren Halk Eğitim Merkezleri ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlerine teşekkür ederek, “ 8 ayda Aydın"da sporu bireysel ve takım dallarında geliştirdik. En son Aydın Hentbol İl Karması takımımız, İstanbul ve Ankara"nın arkasından üçüncü oldu. Kortbol"da ise İncirliova takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Bize destek veren Valiliğimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Aydın il merkezinde 2 bine ve il genelinde ise 6 bine yakın çocuğumuz ve gencimiz ücretsiz olarak spor yapmakta. Ülkemizde ilk ve tek olarak Aydınımız ücretsiz olarak spor yaptırdı, bunu deneyen farklı illerimiz oldu ancak daha tam olarak uygulayabilen olmadı” dedi.
Vali Yardımcısı Alp Arslanargun ise; “Tüm anne ve babalara teşekkür ediyoruz, çocuklarımız spor yaptığı sürece kötü alışkanlıklardan uzaklaşacak, daha sağlıklı bir nesil yetişecektir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Yaz Spor Okulları bünyesinde açılan branşlar ve bu branşlarda görev yapacak eğitmenler tek tek tanıtıldı. Yaz Spor Okullarına katılacak öğrencilerin geçit töreniyle devam eden açılışta badminton, masa tenisi, tenis ve karate takımları birer gösteri maçı yaptı.iha