İstanbul'da beklenen yağış gece yarısı geldi. Aniden bastıran yağmur birçok ilçede etkili oldu. Taksim'de yağmura hazırlıksız yakalananlar otobüs duraklarına ve işyerlerinin saçaklarına sığındı.Sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda araçlarının direksiyon hakimiyetini kaybeden birçok sürücü kaza yaptı.
İstanbul'da gece 03.00 sıralarında başlayan yağmur sağanak şeklinde yağdı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan bazıları ıslanmamak için otobüs duraklarına sığınırken, bazıları ise ellerindeki kıyafetleri başlarının üzerinde tutarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Ara ara sert esen rüzgar da şemsiye ile yürüyen vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle hava sıcaklığı birkaç derece düştü. 
 
BAZI İDO SEFERLERİ İPTAL 
Yağış ve rüzgar nedeniyle İDO'nun bazı dış hat deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal oldu. 
İşte iptal edilen seferler: 
Saat 08.00'de yapılacak Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü 
Saat 09.00'da yapılacak Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa Deniz Otobüsü 
Saat 09.45'de yapılacak Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa Deniz Otobüsü 
Saat 10.00'da yapılacak Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
Saat 10.30'da yapılacak Bostancı-Yenikapı/Armutlu Deniz Otobüsü 
Saat 14.00'de yapılacak Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü 
Saat 15.00'te yapılacak Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü 
Saat 15.45'de yapılacak Bursa -Yenikapı Hızlı Feribot 
 
METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN "ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ" UYARISI 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul için bugün de "çok kuvvetli yağış" uyarısı yaptı. Uyarıda " İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor" denildi. 
 
Yapılan uyarıda, " İstanbul il geneli başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kısa süreli fırtına ile birlikte çok kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış (50-75 mm) beklendiğinden tedbirli olunması gerekmektedir" ifadesi kullanıldı. Yapılan uyarıda ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi. 
 
KÖPRÜLERDE KAZA YOĞUNLUĞU 
İstanbul Trafik Kontrol Merkezi yetkilileri aniden bastıran yağmurun trafiğe etkisi olmadığını ancak sabah saat 06:00’da meydana gelen TIR kazası nedeniyle her iki köprüde de yoğunluk oluştuğunu belirtti. 
 
BURSA'DA SICAKLIK 9 DERECE DÜŞTÜ 
Bursa'da hava sıcaklığı, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmurla birlikte, düne göre 9 derece düştü. Kuvvetli sağanağın etkili olduğu Bursa, Balıkesir ve Yalova, sıcak günlerin ardından yağmurla serinledi. 
Dün 32 derece olan hava sıcaklığının 9 derece düşerek 23 dereceye indiği Bursa'da, kuvvetli yağışın yarın da süreceği ve sıcaklığın hemen hemen aynı kalacağı belirtildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, cumartesi günü etkisi azalacak olan yağmur, pazar günü yerini güneşe bırakacak ve hava sıcaklığı 30 dereceye çıkacak. 
Öte yandan; Balıkesir'de hafta sonunda sıcaklığın 30-32, Yalova'da ise 27-30 derece olması bekleniyor. 
 
ANKARA'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT 
Meteoroloji ayrıca Ankara için de uyarıda bulundu. 'Gökgürültülü sağanak yağış' beklendiğinin belirtildiği açıklamada, "Akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısında görülecek yağışların; başta Ankara il geneli olmak üzere, Eskişehir ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadesi yeraldı. 
 
SİLİVRİ'DE BAŞLADI 
Bu arada sağanak yağış, sabah saatlerinde yeniden İstanbul'un batı ilçelerinde etkisini göstermeye başladı. Özellikle Silivri'de etkili olan yağışın kent genellikle öğle saatlerinde daha da artması bekleniyor. 
 
KAYGANLAŞAN YOLLAR KAZALARA NEDEN OLDU 
İstanbul'da gece başlayan yağmur, trafik kazalarını da beraberinde getirdi. D-100 ve TEM yollarında yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücüler kaza yaptı. Bayrampaşa TEM bağlantı yolundan otogar istikametine doğru seyir halinde olan TIR'ın sürücüsü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen TIR'ın sürücüsü yaralandı. Sürücü olay yerine gelen ambulans aracıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir başka kaza ise Çobançeşme'de D-100 Karayolu'nda meydana geldi. Çobançeşme'den Avcılar istikametine doğru seyir halinde olan aracın sürücüsü ilk önce aynı istikamette giden araca, ardından metrobüs bariyerlerine çarptı. Kaza sonucu bir kişi yaralandı. Kaza sebebiyle yol bir süre trafiğe kapatıldı.