Amy Winehouse 
Gelmiş geçmiş en etkileyici seslerden Amy Winehouse ilk kez Türkiye’de. Merakla beklenen performans öncesi gecenin açılışınıysa, Oi Va Voi yapacak. 20 Haziran Pazartesi saat 19.00’da Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek konserin biletleri hızla tükeniyor. Bilet fiyatları 152-600 TL aralığında. 
 
Ricky Martin 
90’lı yıllarda tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de kasıp kavuran Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin, ‘Musica Alma Sexo’ dünya turnesinin Avrupa ayağına İstanbul’dan başlıyor. 18 Haziran 21.00’de Turkcell Kuruçeşme Arena’da sahne alacak sanatçı, 20 Haziran’da da Bursa Festivali’nde. Fiyatlar, 78-270 TL aralığında. 
 
Jamiroquai 
70’lerin melodilerini, Jason Kay önderliğinde, house’la harmanlayan Jamiroquai, 26 Haziran Pazar günü saat 21.00’de Turkcell Kuruçeşme Arena’da olacak. Bilet fiyatları 108-261 TL aralığında. 
 
Elton John 
Müziğin “şövalyesi” Sir Elton John, 21 ülkeyi kapsayan dünya turnesi kapsamında; 5 Temmuz 21.00’de Maçka Küçükçiftlik Park’ta. John, 6 Temmuz’da ise Ankara Arena’da sahneye çıkacak. Biletler 50-500 TL aralığında. 
 
Bon Jovi 
Efsanevi rock grubu Bon Jovi, 8 Temmuz’da TT Arena’da sahnede olacak. 18 yıl sonra tekrar İstanbul’da izleme fırsatı bulacağımız Bon Jovi’nin bilet fiyatları 75-550 TL aralığında. Bon Jovi konserine Diamond Ring, Sahne Önü, ve VIP kategorilerinden bilet alan ilk 5000 kişi 10 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek olan Judas Priest, Whitesnake ve diğer grupların yer alacağı etkinliğe katılma hakkı kazanacak. 
 
ŞARKI 
 
 
Ajda Pekkan Şarkıları 
Dinlenmemiş albüme ve parçaya amenna denmez. Ama süperstara torpil yapmalı ve yeni albümünün tamamına ‘En eğlenceli’ unvanı verilmeli. Albümüne ‘Ajda Pekkan Farkın Bu’ ismini takabilen özgüven ve şuur düzeyi her mevsim eğlencelidir. Üstelik ‘Serdar Ortaç’ından garantili hit’ faktörü de var ortada. 
 
Gökçe-Tuttu Fırlattı 
İlk iki albümü itibarıyla haksızlığa uğrayan Gökçe’nin, üçüncü albümünden ‘Tuttu fırlattı’, hiç de sempatik olmayan bir durumu cin sözlerle anlattığı ve alaturka saksofon partileri ile renklendirdiği için büyük umut veriyor.
 
Azamat-Gülcan Altan 
Bu Türkçe bir albüm değil. Billur sesli Gülcan Altan’ın ‘Gunef’i, Adigece ve Abhazca parçalardan oluşuyor. Çoğunlukla hüzünlü bir tarihten pasajlar sunulsa da ‘Azamat’, ‘Sinane’ ve ‘Sılaşara’yla coşku tavan yapıyor. Had safhada güleç ve hareketli bir iş-işçi parçası ‘Azamat’ ise hem çok eğlenceli hem çok idealist. 
 
Metin Ersoy-Kime Ne 
‘Kalipso Kralı’ Metin Ersoy’un oğlu piyanist Emir Ersoy’un ‘10 Şarkı 10 Şarkıcı’ başlıklı albümü çıkalı çok olmadı. Hafızalarda yer etmiş 10 parçayı 10 ünlü, Emir Ersoy’un orkestrasyonu ile seslendiriyor, albümün olayı bu. Bunlar arasında özellikle Kenan Doğulu’nun, orijinali de dans ettiren parçası Latin kostümüyle sevimli olmuş. 
 
Nazan Öncel şarkıları 
Nazan Öncel’in yeni albümü henüz çıkmadı ama içinde nasıl olsa en az bir tane güldürürken düşündüren parça vardır. Güldüren de düşündüren Nazan Öncel olduktan sonra bize dört gözle beklemesi kalır. Çılgınlar gibi eğlenmek isteyenler adına bir şey diyemiyoruz tabii. 
 
KİTAP 
 
Hava Kurşun Gibi Ağır 
Hıfzı Topuz/Remzi Kitabevi/326 sayfa 17.5 TL 
Nâzım Hikmet’i ve dostlarını yakından tanımış Hıfzı Topuz, şairin bir yandan uğradığı haksızlıkları, çektiği acıları, yurt özlemini, halkına olan sevgisini, bir yandan da tutkularını ve aşklarını anlatıyor. 
 
Marx Neden Haklıydı? 
Terry Eagleton/Çeviren: Oya Köymen/Yordam Kitap/2011, 270 sayfa, 18 TL. 
Eagleton, Marksizme yönelik en yaygın on itirazı özetleyip çürütüyor. Mizahi üslubu, zekâ kıvraklığı ve anlatım berraklığıyla dikkati çeken kitabı, akademik çevreler kadar biz sıradan okurların da okumasında fayda var. 
 
Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara 
Methias Enard /Çeviren: Aysel Bora/Can Yayınları/2011, 160 sayfa, 11 TL. 
Haliç üzerinde yapılacak bir köprü planı isteyen II. Bayezid’in davetini kabul eden Michelangelo, 13 Mayıs 1506 günü İstanbul’a ayak basar. Rönesans insanının Osmanlı dünyasının gizemleriyle karşılaşmasının hikayesi... 
 
On Bir 
Mark Watson/Çeviren: Dost Körpe/Domingo Yayınları/2011/272 sayfa/19 TL. 
Uzun zamandır çok satan listelerinde yer alan ‘Küçük Arı’nın yazarından bir kitap daha. İngiliz komedyen Mark Watson’ın romanı, aşkın, kaybedişin ve uzak bildiğimiz yaşamlara yakınlığımızın hikâyesi. Nick Hornby ya da David Nicholls sevenlerin dikkatine. 
 
Masumlar 
Burhan Sönmez/İletişim Yayınları/2011, 159 sayfa, 14.3 TL. 
Kaderi başkaları tarafından tayin edilen, öznesi olamadıkları, kuruluşuna katılmadıkları, dışına düştükleri bir dünyanın bedelini ödemek zorunda kalan, buna rağmen yaşama şehvetle tutunan insanların hayatından kısa ama çarpıcı kesitler sergileniyor ‘Masumlar’da. 
 
SİNEMA 
 
Felekten Bir Gece II 
İlk film, eleştirmenlerle izleyicinin aynı oranda ilgisini çekince ikinci ‘Felekten Bir Gece’ de kaçınılmazdı. Yine Todd Phillips’in yönettiği filmde olay örgüsü de hemen hemen aynı. Dört kafadar, bu sefer de düğün öncesi binbir türlü karmaşıklıktan alınlarının akıyla çıkmanın derdinde. 
 
Şirinler 
Peyo’nun küçük mavi yaratıkları sonunda CGI marifetiyle ete kemiğe büründürüldü. 5 Ağustos’ta göterime girecek ‘Şirinler’, ezeli düşmanları büyücü Gargamel (Hank Azaria) tarafından köylerinden, mantar evlerinden kovulunca soluğu New York’ta alıyorlar. 
 
X-Men: Birinci Sınıf 
Profesör Charles Xavier’in ne gibi aşamalardan geçtikten sonra böyle bilge bir hal aldığını merak edenlerden misiniz? 3 Haziran’da gösterime girecek Matthew Vaughn imzalı ‘X-Men: Birinci Sınıf’ bizi hikayenin en başına, James McAvoy tarafından canlandırılan genç Charles Xavier’in mutantları etrafına topladığı 1960’lara götürüyor. 
 
Transformers: Ayın Karannlık Yüzü 
Bu sezon da boş durmayan Steven Spielberg’in yapımcısı olduğu ‘Transformers: Ayın Karanlık Yüzü’ 1 Temmuz’da vizyonda. Tabii ki Michael Bay’in yönettiği bu muhtemel gişe devi, üç boyutu kullanmadaki ustalığıyla, seyirciyi ta fragmanından tavladı bile. 
 
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 
Harry Potter macerası beyazperdede de bu sezon nihayete erecek. Büyücümüz Harry Potter ile kötülerin kötüsü Voldermort arasındaki mücadelede son raund 15 Temmuz’da.
 
Önceki Haber
Sonraki Haber
İlgili Haberler
Devlet filtresi sansürdür!
MGK'da Esad sonrası senaryoları
Ortadoğu'da karar vakti
Mısır'la İran devrimi arasında gerçek bir paralellik mevcut
Mısır devrimi, Ortadoğu'nun geleceği ve üç model: Türkiye, İran, Pakistan
Haberleri Paylaş
FacebookMixxDeliciousTwitterGoogleDiggYahooRedditmyspaceFriend FeedStumble Upon