Fitness Eğitmeni Zeynep Yayla, "Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber sporseverlerin spor aktivitelerine mevsimsel olarak düşünüp spora ara vermeleri ve spor yapmamaları yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Oysa yazın yapılan aktiviteler, vücuttaki yağ yakış hızını daha da artırır" dedi.

"VÜCUT TEMBELLİĞE ALIŞIYOR"

Kış aylarında vücutlarını egzersize alıştıran ve yaz aylarında bu egzersizleri ihmal edenlerin vücutlarına ceza verdiğini belirten Yayla, yaz dönemlerinde vücudun tembelliğe alıştırılmaması gerektiğini söyledi.

"NEŞELİ VE ENERJİK OLUNMASINI SAĞLIYOR"

Yaz aylarında açık hava faaliyetleriyle ve iş başındayken yapılacak basit hareketlerin bile vücut için yararlı olduğuna vurgu yapan Yayla, şöyle konuştu: "Bu şekilde yapacağınız çalışmalar daha neşeli ve daha enerjik olmanızı sağlar." Yaz döneminin başlamasıyla beraber vücudun ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Yayla, "Yaz aylarında vücudunuzu daha çok sporla şımartın" dedi.

"MASA BAŞI ÇALIŞANLAR KÜÇÜK EGZERSİZLER YAPMALI"

Royal Spa Fitness Eğitmeni Zeynep Yayla, iş başında çalışırken bile yapılabilecek kolay egzersizlerin olduğunu söyledi. Yapılacak bu basit hareketlerin kas gruplarını çalıştırdığını ifade eden Yayla, uzun süre koltukta oturanların da maksimum yarım saatte bir ayağa kalkarak birkaç dakikayı ayakta geçirmelerinin çok faydalı olduğunu dile getirdi.