"Bırakın bedelli askerliği, önce kendi partinize ödettiğiniz bedelin hesabını verin. Eğer tadında bir askerlik yapılacaksa bu yaz tatilinde yapılmaz. Yoksa askerlik yapmadı mı diye endişe etmeye başladım"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, uluslararası basını, çevreleri, Türkiye"de yaşanan hadiselere daha objektif ve daha tutarlı değerlendirmeye, gelişmeleri daha yakından takip etmeye davet etti; anamuhalefet partisini eleştirdi. Başbakan, şöyle dedi:

TEŞVİK EDİYORLAR

Eski CHP Genel Başkanı bir kaset komplosuyla gitti. Bunu yeterli bulmamışlar ki yeni kaset komploları için görüşmeler yapıyorlar, komplocuları teşvik ediyorlar. Bunlar ortalığa dökülünce de mazeretlerinden daha büyük özürler beyan ediyorlar. Bizzat kendileri gazeteci kimliği altında bir takım şahısları komplolarda kullanıyor, bunun arkasından da çıkıp "Türkiye"de basın özgürlüğü yok" diyorlar.

YANLIŞ OYNUYORSUNUZ

Kampanyaya, CHP"nin gayretleriyle uluslararası boyut kazandırma gayreti var. Avrupa"daki Türk kökenli vekillere sesleniyorum; yanlış oynuyorsunuz. Oynadığınız oyunun içinde ezilip gidersiniz. Yargı süreci var. Gelen haberler, zannedilen haberler değil. Düşünceyle, kitapla ilgili değil. Hepsi, bakıyorsunuz ya Ergenekon ile ya anayasal düzeni değiştirmekle ilişkisi var ya terör örgütüne üye olmakla ilintili bütün bunlar ya da görüyorsunuz çeşitli seks kasetleri, vesaire ortaya çıkıyor.

DEMİRPERDE ÜLKESİ GİBİ

Uluslararası basında, Avrupa raporlarında Türkiye, adeta bir diktatörlük, demirperde ülkesi gibi lanse ediliyor. Bu kampanya, acıdır ulusal bir kampanya tarafından da körükleniyor. Birileri, o malum medya kuruluşları, kendi hırsları uğruna bir kez daha Türkiye"nin yurtdışında karalanmasından rant sağlama gayretine giriyorlar. Bu, arkasına sığındıkları Batı veya diğer ülkelerdeki görsel ve yazılı medyayı karıştırın, acaba kaç tane görsel, kaç tane yazılı medya var? Türkiye"de ise kaç tane görsel, kaç tane yazılı medya var?

CANDAŞ MEDYA

Biz özgürlüğün, basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasinin olmadığına inanan bir partiyiz. Bizi bunlar istedikleri kadar karalamaya çalışsınlar. Hep konuştular; eğer AK Parti ile ilgili olumlu tavır takınan bir kaç gazete veya televizyon varsa, hemen onlara "yandaş medya" dediler ama kendileriyle beraber hareket eden, onları destekleyen ve AK Parti"ye bel altı her türlü saldırıyı yapan candaş medyayı ise hiç görmediler, görmemezlikten geldiler. Türkiye"de gazeteci kisvesi altında on yıllardır ne tür kirli senaryoların uygulandığını, medyanın nasıl müdahalelere çanak tuttuğunu, medyanın terör örgütlerinin değirmenine nasıl su taşıdıklarını görmelerini istiyoruz.

Biz, o malum medyaya rağmen, milletimizin takdiriyle buralara geldik.

FRENİ BOŞALMIŞ VAATLER

Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, frenleri boşalmışcasına olmayacak vaatler dağıtmaya, belli kesimleri istismar etmeye, yoksulları, beklenti içindeki vatandaşları istismar etmeye hız vermiş durumda. Ben CHP Genel Başkanı"nın boş ve asla gerçekleşmeyecek popülist vaatlerini eleştirme gereği bile duymuyorum. Gündemi değiştirmek için aslı astarı olmayan, bu boş vaatler, milletimizden cevabı alacaktır.

SİGORTAYI ATTIRDINIZ

SSK"da 8 yıl genel müdürlük yaptınız. Döneminde SSK hep zarar etti. Bu kurumu yönetemeyen sen, batıran sen, şimdi kalktın aile sigortası diyorsun. Bunun da hesabı kitabı yok... Çünkü hesap baştan yanlış. Siz ailenin sigortasını attırdınız, aile kurumunu kirlettiniz. Şimdi hangi yüzle aile sigortası diyorsunuz?

İSTİSMAR ETMEYİN

Bırakın gençleri istismar etmeyi, bırakın bedelli askerliği. Önce kendi partinize ödettiğiniz bedelin hesabını verin.

Hangi alanda bir talep var, çarşıda dolaşırken, birisi gelip "şu bedelli askerlik ne olacak?" dediği zaman, meydanda, "Bedelli askerliği halledeceğiz." Bir yerde, "askerlik inecek mi?" diye soruyorlar. Çıkıyor "6 aya indireceğiz." Biz devlet yönetiyoruz ya. Tabii çok daha da ileri gitti. Dedi ki "Askerliği yaz tatiline alacağız."

Arkadaşlar, eğer tadında bir askerlik yapılacaksa bu yaz tatilinde yapılmaz. Yoksa askerlik yapmadı mı diye endişe etmeye başladım.

Akif"i kuru kuru anmayacağız

"İstiklal Marşı"nın kabulünün 90. yıl dönümü kutlanıyor... 2011, Ersoy"un vefatının 75. yılı...2011, “Mehmet Akif Yılı” olarak kabul edildi. Akif"i kuru kuru anmayacak, O"nun ruh dünyasını gelecek nesillere aktarmak için de samimi çaba içinde olacağız. İstiklal Marşı, öğrencilerimiz için ezberlenmesi gereken 10 kıta olmaktan çıkmalıdır, bir ev ödevi sınırında kalmamalıdır. İstiklal Marşı törenlerde, okulların açılışında, kapanışında okunan, manası ıskalanan bir marş olmamalıdır. İstiklal Marşı bizim tarihimiz olduğu kadar geleceğimizdir, gelecek tasavvurumuzdur ve gelecek ideallerimizin, hedeflerimizin adeta amentüsüdür.

vatan