Türkiye'nin sıcak iklimine sahip Çukurova'daki yaylalara olan ilgi, son yıllarda Ramazan ayının yaz aylarına rastlamasının da etkisiyle arttı.
Çukurova yöresinde yaz aylarının sıcağı ve yüksek nem oranından bunalan vatandaşların rahat nefes alabilmek için tercih ettikleri Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları, 2-3 yıl öncesine göre daha fazla nüfusu barındırıyor.
Sezondan birkaç hafta önce kendi mülkleri veya kiraladıkları konutlara özenle bakım yaptırarak yazı geçirmek üzere il merkezlerinden yüksek rakımlı yaylalara giden vatandaşlar, son yıllarda Ramazan ayının yaz aylarına rastlamasının da etkisiyle bu günlerde yakın akraba ve tanıdıklarını özellikle hafta sonlarında ağırlıyor.

Bazı vatandaşlar da yayla sezonunun ortası olmasına karşın günü birlik gittikleri yaylalarda kiralık konut ararken, bazıları ise oturdukları evlerin sahipleriyle gelecek yıl için şimdiden anlaşma yapıp kaparo veriyor.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların kapanmasıyla gidilen yaylalardaki hareketliliğin, Eylül sonuna kadar sürmesinin beklendiğini söyledi.

Yayla sakinlerinin Ramazan ayını serin iklimde rahat bir şekilde geçirdiğini belirten Çay, son iki yıldır Pozantı kent merkezindeki nüfusun da diğer yaylalarda olduğu gibi geçmişe oranla hayli arttığını ifade etti.

Çay, Pozantı'da müstakil ev inşaatlarının artmasının yanı sıra, bazı müteahhitlerin de çok katlı bina yapımına başladığına dikkati çekerek, ''Adana'dan gelen 5 müteahhit 250'ye yakın binanın yer alacağı apartman tarzında bina inşaatına başladı. Pozantı'da ciddi bir yapılaşma var. İlçemize bağlı Akçatekir beldesinin nüfus olarak dolması ve tapu iptal davalarının getirdiği sıkıntılar nedeniyle de Pozantı'ya yönelme var'' dedi.

EV KİRALARI ARTTI

Çay, Ramazan'ın sıcak yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle cazibesi artan yaylalarda ev kiralarının da yükseldiğini söyledi.
Geçmiş yıllarda 1-2 bin lira olan yıllık ev kiralarının 2,5-3 bin liraya yükseldiğini bildiren Çay, şunları kaydetti:

''Yöredeki yaylalarımızda sürekli bir sirkülasyon var. Evlerin çoğunda özellikle hafta sonlarında 2-3 aile birden kalıyor. Biz de belediye olarak artan nüfus karşısında çöp toplama, yol bakımı ve su ihtiyacını karşılama noktasında hizmet vermekte zorlanıyoruz. Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için klasik belediyeciliğin yanı sıra, yüzme havuzları ve botanik parklar yaparak yaşam kalitesini artırıyoruz.''