“Fotoğraflarla Ulu Önder” isimli serginin açılışı Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılırken, sergi 18-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında açık kalacak.
Serginin açılışına Vali Yardımcısı Halis Peker, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Eski Senatörlerden Sadettin Demirayak, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
19 Mayıs öncesi Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan serginin vatandaşlarla buluşmasının son derece anlamlı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz burada Atatürk’ün her zaman gördüğünüz fotoğraflarından farklı olanları da Aydınlılarla paylaşıyoruz. Atamızın şimdiye kadar görmediğimiz fotoğraflarını özellikle gençlerimizle Atatürk’ün onlara armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi paylaşmak bizi son derece memnun etti” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışını Vali Yardımcısı Halis Peker ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu birlikte yaptı. Kurdelenin kesilmesinin ardından protokol ve vatandaşlar hep birlikte sergideki fotoğrafları incelediler.