CHP Edirne milletvekili Rasim Çakır'ın, aday adaylarından `ön sıralara konulmaları için rüşvet istediği ve aldığı' iddiaları gündeme getirilince, programa telefonla bağlanan Rasim Çakır, sert tepki gösterdi. Çakır, "CHP'yi ve milletvekillerini bu şekilde ayağa düşüren bir insan partili değildir. Hatta insan bile değildir. Bu iddiayı ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa edeyim. Eğer ispatlanmayacaksa bu iddiayı kamuoyuna önüne getiren şerefsizdir ve hatta şerefsiz oğlu şerefsizdir" dedi. Program sunucusu ise, canlı yayın konuğu olan CHP aday adaylarından Serdar Yalçıner'e dönerek, "Serdar bey siz bana `Rasim Çakır adaylık için benden 150 bin YTL istedi' demediniz mi" diye sorunca ortam iyice gerildi.

Edirne Televizyonu'nun önceki gün `Yerel Gündem' adlı programına CHP'den milletvekili aday adayı olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Yalçıner konuk oldu. Programda 22 Temmuz seçimleri ele alınırken, bir izleyici Serdar Yalçıner'e "Bilgin Paçarız, 2'nci sıra adayı olmak için, 1'nci sıra adayı Rasim Çakır'a rüşvet vermiş. Rasim Çakır ayrıca sizi aday yapmak için de 150 bin YTL rüşvet istemiş. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Ne söyleyeceksiniz?" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Serdar Yalçıner, "Bu konuyla ilgili burada konuşmayacağıma söz verdim. Bunlar mazide kaldı. Arkaya dönmek istemiyorum. Herkes neyin ne olduğunu iyi biliyor" dedi. Yayın devam ettiği sırada CHP Edirne Milletvekilleri Rasim Çakır ve Bilgin Paçarız programa telefonla bağlandı. Milletvekili Çakır, Yalçıner'e ağır eleştirilerde bulundu.

`BU İDDİAYI ORTAYA ATAN ŞEREFSİZDİR'

Programın namus meselesine dönüştüğünü belirten CHP milletvekili Rasim Çakır şöyle konuştu:

"Konu namus ve ahlak konusu ve şahsım ile ilgili para konusu söz konusu oldu. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi için sizi aradım. Ben ilkeleri olan birisiyim. Kendimin en çok övündüğüm tarafım da dürüstlük ve namuslu olmamdır. Siyasette karşı karşıya gelmek normal. Kimsenin ahlaki ve namusu ile konuşmam ve konuşturmam. Ben şimdi sayın Yalçıner'e soruyorum. İki insanın birbirinden para istemesi karşılıklı bir olaydır. Onun milletvekili adaylığı listesine girmesi için Serdar Yalçıner'den para istedim veya ima ettiysem Yalçıner yemin etsin. Ben de Ankara'ya gidip milletvekilliğinden istifa edeyim. Bilgin Paçarız da bağlansın yayına, `böyle bir para istedi benden' desin yine istifa edeyim. Ama böyle bir şey yoksa da, yok zaten. Varmış gibi tartışma ortamı yaratmış olmanız çok üzücü. Böyle yayınlar yaparsanız Edirne'de namuslu insanları göremeyeceksiniz. Ben seçimlerden sonra seçimde yaptığım harcamaları karşılayabilmek için İş Bankası'nın Meclis şubesinden 50 bin YTL kredi kullandım. Namusumla politika yaptım. Ben devletin milletin verdiği maaşla namuslu politika yapmaya çalışıyorum. CHP'nin milletvekillerini bu şekilde ayağa düşüren bir insan partili değildir. Hatta insan bile değildir. Eğer bir iddia varsa ispatlanmalıdır. İspatlanmayacaksa bir iddiayı kamuoyuna önüne getiren şerefsizdir ve şerefsiz oğlu şerefsizdir. Ben mahkemeye gideceğim. Siz program yorumcusu olarak bu konuyu kamuoyuna taşıdınız. Benim şahidim olacak mısınız."

`KONUŞURSAM MAHCUP OLURSUNUZ'

Program sunucusu Melih Yurdatapan ise `evet olurum' dedikten sonra Serdar Yalçıner'e dönerek, "Serdar bey siz bana 'Rasim Çakır adaylık için benden 150 bin YTL istedi' demediniz mi' diye sordu. Yalçıner ise, "Benim ağzımı açtırmayın. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye `konuşmayacağım' diye söz verdim. Konuşursam mahcup olursunuz. Sen işi başka yere çekiyorsun" diye yanıt verdi. Bu sözler üzerine milletvekili Rasim Çakır, "Ben namusumun peşindeyim. Mahkemeye gideceğim" karşılığını verdi ve yayından ayrıldı.

PAÇARIZ SORUYA KIZDI

Yayına bağlanan Bilgin Paçarız ise, bu tür konuşmaları mantığının almadığını belirterek, "Böyle aslı astarı olmayan şeyler ve birilerini karalayan, adeta siyasi hayatını bitirmek isteyen düşünceler beni üzdü. İnsanları karalayan bir soruyu sorduğunuz için sizleri kınıyorum. Bu maksatlı sorunuzla, CHP'yi karalayan düşüncesiz sorularınızla CHP'yi karıştırıyorsunuz. Sizleri kınıyorum" dedi.


Haber: DHA