Göçüğün başından biran bile ayrılmayan Koçak, çocuklarının çığlıklarını çaresizce dinledi. Geceyarısı ise sesler kesildi. Molozlar arasından çıkan aile albümüne sarılarak gözyaşı döken acılı babanın feryadı yürekleri dağladı


Moloz yığınlarının içinden çıkan fotoğraf albümü yürek dağladı. Enkazdan çıkan oyuncaklar ile aile albümünü göğsüne bastırarak ağlayan acılı baba, çocuklarının fotoğraflarını tek tek okşadı, kokladı

Türkiye pazar günü Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Sağ kurtulanlar bir yandan acı ve soğukla başbaşa kalırken diğer yandan da enkaz altındaki yakınlarını kurtaramamanın çaresizliğini yaşıyor.

Merkez üssü Tabanlı Köyü olan ancak Erciş'i yerle bir eden 7.2'lik deprem geride acı ve dramla dolu hayatlar bıraktı. Sarsıntıda üç çocuğu ile eşi enkaz altında kalan Ercişli Kılıç Koçak'ın yaşadığı çaresizliğin fotoğraflara yansıyan görüntüsü deprem felaketinin meydana getirdiği dehşeti gözler önüne seriyor. Erciş'in Vanyolu Caddesi'nde ikamet eden Koçak Ailesi'nin kurtulan tek ferdi Kılıç Koçak, deprem olunca merakla evine koştu. Ancak bina yerine büyük bir göçükle karşılaştı.

FOTOĞRAF ALBÜMÜNÜ BAĞRINA BASTI

Enkazın başından bir an bile olsa ayrılmayan Koçak, çığlık sesleri yükselen yavrularını kurtarmak için çırpındı. Bu esnada kurtarma ekipleri enkaza hızla ulaştı. Enkazın üstünde ailesini arayan Kılıç Koçak ailesinin fotoğraf albümünü görünce gözyaşlarına boğuldu. Enkaz başında oturarak eşi Sevgi, çocukları 12 yaşındaki Muhammed Yusuf, 13 yaşındaki Birsen ve 14 yaşındaki Yusuf'un fotoğraflarına çaresizce bakan ve uzun süre ağlayan Koçak, enkazdan çıkan oyuncaklar ile bir aile albümünü göğsüne bastırarak, "Onlar benim canlarım ciğerim" diye göz yaşı döktü.

ENKAZIN BAŞINDAN HİÇ AYRILMADI

Depremin olduğu saatten beri enkazın başından hiç ayrılmadığını söyleyen acılı baba, "Yuvam yıkıldı ben dışarıdaydım. Eşim ile üç çocuğum evdeydi. Hepsi enkazın altında kaldı. Dün geceye kadar çocuklarımın feryatları geliyordu. Ancak gece yarısından sonra sesleri kesildi. Onları kurtaramamanın çaresizliğini yaşadım" dedi.

KARA HABER YIKTI

Enkazdan çıkarılan yavrularının cansız bedenlerine bakarken gözyaşlarına boğulan Kılıç Koçak, "Yuvam yıkıldı. Deprem olduğunda ben dışarıdaydım ama, eşim ile üç çocuğum evdeydi. Hepsi enkaz altında kaldı. Gece geç saatlere kadar çocuklarımın çığlıkları geliyordu. Ancak gece yarısından sonra sesleri kesildi. Şimdi ben ne yapacağım" diye feryad etti.