Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde Panaroma Villalarının bulunduğu alandaki çöplükten üç aydır beslenen ve mahallenin korkulu rüyası olan iki yavru ayı için kafes kurulmuştu. 21 Kasım'da yavru ayılardan dişisi yakalanarak Bursa Karacabey Milli Parklar Ayı Rehabilitasyon Merkezine gönderilirken, erkek yavru da dün gece yakalandı.
Karabük Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince kurulan kafesle yavru ayı dün gece saat 01.30'da yakalandı. 9 gündür erkek yavru ayıyı yakalamak için yaklaşık 100 kilo tatlı ve baklava kullanan Milli Parklar Şubesi ekipleri son olarak dün gece kafes içine yerleştirdikleri 30 kilo tulumba tatlısı ile yavru ayıyı yakaladı. Yakalandığı kafesten kurtulmak isteyen ayı pençeleri ve ağzıyla çelik telleri zorlayarak kendine zarar verdi. Elleri ve ağzı kanlar içinde kalan yavru ayı çabası sonuç vermeyince yorgunluktan bitap düştü.
Karabük Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman, kimseye zarar vermeden yavru ayıyı yakaladıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Milli Parklar Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezinden gelip yavru ayıyı teslim alacaklar. Bayağı güçlü bir hayvan ve kafesi neredeyse koparacaktı. Allah muhafaza birine zarar verebilirdi. Uzun uğraşlar sonrası ikinci yavru ayıyı da yakaladık" dedi. Öte yandan sabah saatlerinde kafes içinde yavru ayıyı gören site sakinleri cep telefonları ile ayının fotoğrafını çekti.