Özyazıcı, takıma acil forvet takviyesi yapılması gerektiğini belirterek, "Futbolcuya parasını verirsen ondan karşılığını istersin" dedi. Özyazıcı, Yattara için de "korkak futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'un tarihinde elde ettiği 6 şampiyonluğun dördünün altında imzası bulunan ve ligde görev yapan en başarılı Türk Teknik Direktör unvanını Fatih Terim'le birlikte elinde bulunduran efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı suskunluğunu DHA'ya bozdu. Özyazıcı, Türkiye'de artık büyük takım, küçük takım ayrımının kalmadığını belirterek, "Artık Anadolu takımlarının da bütçesi arttı. Onlar da istedikleri yabancı futbolcuları alabiliyor. Hiç bir takımın birbirinden farkı yok. Fenerbahçe'de bir iki yıldız oyuncu var ve çıkıp maçı alabiliyorlar. Trabzonspor ise yabana atılacak bir takım değil" diye konuştu.

"MEVCUT KADRO LİGDE OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL"
Özyazıcı, Trabzonspor'un mevcut kadro yapısının çok kötü olmadığını da belirterek, "Trabzonspor'un eksikleri var ama şampiyonluğa oynayan diğer takımlarda da aynı sıkıntılar var. Geçen sezondan bu seneye takımın iskeleti korundu ve çok fazla oyuncuya ihtiyaç yok. Orta sahaya iyi bir oyun kurucu, forvette bir golcü ve sol kanata bir adam alırsanız takım başarılı olur. Çünkü bu iskelet iyi. Sadece işi bitirecek üç isme ihtiyaç var. Gerçi bu takıma takviye yapılmasa da yukarılara oynar. Mevcut kadro ligde olması gereken yerde değil. Mesela Beşiktaş bizden çok iyi oynamadı ama girdiklerini attılar ve kazandılar. Trabzonspor'dan çok daha kötü olan takımlar daha üstte. Ama ben bu kadroya takviye yapılmasa da ligi ilk 4 içerisinde bitireceğine inanıyorum. Bu kadroda o potansiyel var" şeklinde konuştu.

"BEN YERLİ HOCADAN YANAYIM"
Takımın her başarısızlıkta yabancı teknik adama yöneldiğini de vurgu yapan Özyazıcı, şöyle konuştu: "Artık yerli antrenörlerimiz de yabancılar kadar başarılı. Ama Trabzonspor yerli de başarıyı göremiyor hemen yabancıya dönüyor. Fakat yabancı antrenör takımı şampiyon yapamayınca yerli almıyorlar, yine yabancı hoca alıyorlar. Hangi yabancı antrenör Trabzonspor'da başarılı oldu? Yurt dışındaki teknik adamlar mukavelelerini daha sağlam yaptıkları için gönderilemiyor. Ben Trabzonspor'un başında yerli antrenör olmasını isterim. Ama şu anki Teknik Direktör Hugo Broos'un da bu işi bilmediğini iddia etmem. Çünkü tek bir adamın takımı yalnız başına başarıya taşıması diye bir şey olmaz. Tüm birimlerin iyi olması lazım."

"TAKIMDAKİ TRABZONLU OYUNCU AZLIĞI BENİM EN BÜYÜK YARAM"
Özyazıcı, takımdaki Trabzonlu oyuncu azlığının en büyük yarası olduğunu da ifade ederek, "Eskiden Trabzon'dan milli takıma giden oyuncularımızı amatör takımlardan alıyorduk. Şimdi ise böyle bir şey yok. Acaba hakikaten Trabzon'daki diğer profesyonel takımlarda Trabzonspor'da oynayacak iki futbolcu yok mu? Yoksa bunlar araştırılmıyor mu? Bu benim için bir soru işareti. Trabzon'dan futbolcu yetişmesi için ildeki diğer profesyonel takımlarında şampiyonluğa oynaması lazım. O zaman ancak Trabzonlu oyuncuların sayısı artar" dedi.

"FUTBOLCUYA PARA VERMEZSEN RANDIMAN ALAMAZSIN"
Profesyonel takımlarda sorunun başlangıcının hep para olduğunu da ifade eden Özyazıcı, "Trabzonspor'un 80 - 100 milyon dolar borcu var deniliyorsa, bu borç kasaba olan değil, futbolcuya olan borçtur. Bunun manasında futbolcuyla vaadettiğin parayı zamanında ödeyemiyorsun demektir. O zaman futbolcudan istediğin randımanı nasıl alacaksın? Buraya da bir soru işareti koymak lazım. Eğer siz gününde ve zamanında taahhüt ettiğiniz parayı öderseniz, o zaman futbolcudan istediğiniz randımanı almak hakkınızdır. Eğer veriyor da istediğiniz randımanı alamıyorsanız o paraları niye veriyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"SAĞBEK GOLÜ KAÇIRMIYOR, FORVET KAÇIRIYOR"
Mevcut kadrodaki forvet oyuncuları Gökhan ve Umut'un gol atmada ciddi sıkıntılar yaşadığına da vurgu yapan efsane teknik adam, "Bir maçta üç pozisyona giriyorsan birini atmalısın. Atamazsan, Beşiktaş maçında olduğu gibi mağlup olursun. Takımdaki forvetler gol vuruşunu yapamıyor. Sağbek gidip gol kaçırmıyor. Forvet kaçırıyor. Golü atması gereken adamlar golü kaçırıyor. Forvete takviye yapılması lazım. Gökhan ve Umut'un noksanları var. Gol kokusunu daha iyi alabilecek, gol pozisyonlardan daha iyi istifade edecek isimlere ihtiyacı var. Ancak şu anki kadroda başka forvet oyuncusu yok. Gökhan ve Umut kötü de oynasa o bölgeye koyacak başka adam yok" şeklinde konuştu.

"BU TAKIM SADECE YATTARA DEĞİL"
Trabzonspor'da Yattara'yla ilgili olarak hala net bir teşhis koyulamadığını da vurgu yapan Özyazıcı, "Yattara bazen oynuyor, bazen oynamıyor. Eğer Yattara bizim anlayışımıza göre futbol oynamıyor diyorsak onu saklamamız lazım. Ama acaba Yattara'ya kendi özelliklerine göre mi görev veriyoruz? Onu da düşünmeliyiz. Bu takım sadece Yattara değil. Yönetimler ve teknik direktörler bu futbolcu bize yararlı mı, yoksa yararsız mı diye karar veremedi. Eğer bize faydalı olmayacaksa bırakalım. Yattara özellikleri olan bir futbolcu ama özelliklerini sahaya yansıtmayan bir futbolcu. Eğer takım oyununu oynarsa çok daha başarılı olur. Bireysel oynadığı için dışarı alınıyor" dedi./fanatik