Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak; kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılmasını amaçlayan Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi projesinde başvurular 30 Aralık"ta son buluyor.
Bilindiği gibi başvurular tebliğin yayınlandığı 30 Ekim 2009"da itibaren başlamıştı ve son başvuru tarihinin tebliğin yayınlandığı 30 Ekim"den itibaren 60 gün sonra son bulacağı belirtilmişti. Bu nedenle Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesinde son başvuru tarihi 30 Aralık tarihinde son buluyor.
Ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım başvurulana verilecek toplam hibe tutarının bireysel başvurular için 50 bin, grup başvuruları için 250 bin TL"yi geçemeyeceği belirtiliyor. Hibeye esas proje toplam tutarlarında bireysel başvuruşlarda 100 bin, grup başvurularında 500 bin TL"yi aşmadığı takdirde hibeye esas proje toplam tutarının yüzde 50"sine hibe yoluyla destek verildiği belirtiliyor. Ekonomik yatırım konuları kapsamına tarım ürünleri işleme ve depolama tesisleri, tarımsal ürünlerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan seralar, jeotermal, biogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri hibe desteklemeleri kapsamında değerlendiriliyor. Kırsal Kalkınma yatırımları desteklemeleri basınçlı sulama sistemi yatırımlarını da kapsıyor.

“AYDIN GENELİNDEN ŞU ANA KADAR 6 BAŞVURU”
Aydın İl Tarım Müdürlüğü"nden edinilen bilgiye göre; şu ana kadar kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı kapsamında 6 projenin sunulduğu öğrenildi. Söke"de ise İlçe Tarım Müdürlüğü"nden bilgi edinen vatandaşların olduğu ancak Söke"den proje tesliminin şu ana kadar yapılmadığı belirtiliyor. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları uyararak başvuruların genelde son güne bırakıldığını ancak belirlenen zaman içinde kalan kısa sürenin iyi değerlendirilmesini istediler.
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, "Tarıma Dayalı Yatırımlar" konusunda yatırım yapmak isteyenlerin fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Toplumda yatırımcıların bir araya gelmeleri, bulundukları kentlerde ekonomik hamlelerin yapılabilmesi için hükümetin destekleme projeleri ile fırsatlar yarattığına dikkat çeken Mehmet Uyguntüzel; “önemli olan bu fırsatları takip etmek ve iyi değerlendirmek. Tarıma dayalı destekleme programı da bunlardan biri” diye konuştu.