Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Türkiye ve Hollanda arasında yürütülecek “2@there (beraber varalım) programı” kapsamında Aydın"da Türk ve Hollandalı yatırımcıların bir araya getirilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.
Hollanda"dan gelen teknik heyetin Aydın"daki incelemeleri sırasında bir basın mensubunun “AYTO"nun Aydın"da Hollandalı yatırımcılar ile Türk yatırımcıları bir araya getirmede destek olup olmayacağı” sorusunu cevaplayan AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, “Biz bu konunun içinde olmaktan mutluluk duyacağız, gelecek heyetle ilgili listeyi bize bir ay önceden verirseniz gerekli çalışmaları biz de burada gerçekleştiririz. Hollandalı firmalarla ortaklık kurmak isteyen Türk firmaların eşleşeceği toplantılar düzenleriz ve sekreteryasını yürütürüz. Bu süreçte ofislerimizi kullanabilirsiniz. Bu konu tüm ilimizi ilgilendiriyor. Kasım ayındaki toplantıya Aydınlı iş adamlarımız ile birlikte Tarım İl Müdürlüğümüz, Sanayi Odamız, Ziraat Odamız ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi"nin katılımının gerektiğini düşünüyorum. Hollanda"dan gelecek Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve üniversite temsilcileri ile Aydın"daki yetkililerin özel bir çalışma grubu kurmaları bilgi alışverişi sağlayacaktır, ayrıca yatırımcılar açısından da faydalı olacaktır” dedi.
Hollandalı firmaların Türkiye"de hangi sektörlerde ve ne şekilde ortaklıklar kurulabileceği sorusunu yanıtlayan Hollanda Tarım Müşaviri Carla Konsten de, “Ortaklık için belli bir şekil şartı bulunmuyor. İki tarafın karşılıklı mutabakatı ile istenilen şekilde ortaklıklar kurulabilir. Ayrıca Aydın"da ikinci kez bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Misafirperverliğiniz ve güzel organizasyonunuz için teşekkür ederim” diye cevap verdi.