Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın"daki jeotermal sahaların diğer illerden gelen yatırımcılar tarafından değerlendirilmesine memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Aydın"daki bütün değerlerin farkında olduklarını ve hiçbir değeri bir başka değere tercih edemeyeceklerini kaydeden Vali Coş, “Aydın"a gerek jeotermal, gerek turizm, gerekse tarım sektöründe yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıya kapımız açık” dedi.
Aydın"daki jeotermal sahaların işletmelerinin başka illerden gelen yatırımcılar tarafından değerlendirilmesinin kendilerini rahatsız etmediğini bilakis bundan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Coş, yatırımcının başları üstünde yeri olduğunu dile getirdi. Aydın"daki jeotermal kaynakların Maden Teknik Arama (MTA) tarafından ihale edildiğini dikkat çeken Vali Coş, “Aydın sınırları içerisinde bugüne kadar bir çok kuyu ihalesi yapıldı. Birkaç tane kuyu da özel idare tarafından ihale edildi. Ben bugüne kadar hiçbir Aydınlının bu kuyulara talip olduğunu ya da ihalelere katıldığını duymadım. Genellikle değişik illerden gelenler yatırımcılar yeraltı zenginliklerimize talip oluyor. Aydın"da yabancıların ya da diğer illerden gelen yatırımcıların ilimizde yatırım yapması bizi sevindirir. Globalleşen dünyada ilimize yatırım yapmaya gelmiş bir yatırımcıya kimlik kontrolü yapacak değiliz. İlimize yatırım yapacak kimselere başımızın tacı yapmamız gerekiyor. Çünkü üretim ve istihdam sorunumuza çözüm bulabilmek için ilimizde yatırım yapan kişilerin artması lazım” dedi.
MÜTEŞEBBİSLERE GEREKLİ KOLAYLIK SAĞLANACAK
Aydın"ın yatırım avantajlarından da bahseden Vali Hüseyin Avni Coş, “Aydın tarım açısından çok verimli topraklara sahip. Jeotermal kaynaklarımız mineral bakımından Afyon"daki jeotermal sularından çok daha zengin. Bozkır"ın ortasında bulunan Afyon"da oteller yükselirken, ilimizde kurulacak bir jeotermal otel deniz manzarası ya da yeşil bitki örtüsü manzarasıyla rakiplerinden daha önde olur. Turizm açısından ise ilimiz sadece güneş ve denizi barındırmıyor aynı zamanda doğal yaşam ve kültür turizmini de bünyesinde bulunduruyor. Kısacası ilimiz Kuşadası"ndan, Buharkent"e kadar olan hatta yatırımcı için aranan her türlü koşul mevcut. Bütün yatırımcılarımızı ilimize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Aydın"da yatırım yapmak isteyen bütün müteşebbislere de gerekli kolaylığı sağlarız” şeklinde konuştu.