İddiaya göre Mustafa Çetin, babasından kalma Etiler Mahallesi Fedia Ökkeş Sokak’ta bulunan evde hisseder olan kardeşlerinden hisselerini devraldı. Ancak burada yaşayan Ökkeş Çetin, kardeşine hissesini satmadı. Bunun üzerine Mustafa Çetin, Gaziantep 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’ne, ’Taşınır ve taşınmaz mal veya hakkın paylaştırılması ve ortaklığın giderilmesi’ davası açtı. Bunun üzerine duruşmaya davet edilen gözleri görmeyen, Alzheimer hastası ve omuriliğindeki zedelenme nedeniyle yatalak olan Ökkeş Çetin, oğlu 41 yaşındaki Fevzi Çetin tarafından şişme yatakla Gaziantep Adliyesi’ne getirildi. Çetin, 4 kişi tarafından taşınan yatakla mahkeme huzuruna çıkartıldı. Duruşma, Ökkeş Çetin’e vasi tayin edilmesi için ertelendi.
 
"ÖNCE EVDEN ATTI, SONRA MAHKEMEYE VERDİ"
 
Duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan Fevzi Çetin, 8 kardeşin en büyüğü olan babası Ökkeş Çetin’in Etiler Mahallesi’ndeki babasından kalan evdeki hissesini devretmesi için bir süredir küçük kardeşi Mustafa Çetin’in baskısına maruz kaldığını öne sürdü. Ancak babasının, tüm baskılara rağmen hissesini devretmeye yanaşmayınca, amcasının dava açtığını belirten Fevzi Çetin şunları söyledi:
 
"Amcam Mustafa Çetin, dedemden kalan eski bir Antep evinin hissesini babamdan almak için uzun zamandır baskı uyguluyor. Diğer kardeşlerinden hisseleri aldı. Ancak babam, ’Ben ölene kadar bu evde yaşayacağım. Sonra ne yaparsanız yapın’ diyerek amcama hissesini devretmedi. Bunun üzerine, bizim de tüm ısrarlarımıza rağmen amcam önce babamı evden attı, sonra da mahkemeye verdi. Babamın gözleri doğuştan görmüyor. Alzheimer hastası ve omuriliğinde de zedelenme olduğu için yatalak. Mahkemeden celp gelince mecburen kendi hazırladığımız bir şişme yatak ile getirdik ve hakim huzuruna çıktı."