Bu yeni bir şey değil. 17 yıl önce oynadığım filmde lezbiyen fahişe rolüyle ödül aldım.

Altın Portakal Film Festivali'nde 'Ulusal Uzun Metrajlı Film' dalında yarışan 'Başka Dilde Aşk' filminin galasına oyunculardan Lale Mansur damga vurdu. Usta aktris, bir izleyicinin filmdeki sevişme sahnelerini eleştirmesi karşısında sinirlerine hakim olamadı. Rol arkadaşlarının şaşkın bakışları altında seyirciye sert şekilde çıkışan Mansur, 'Belli ki böyle filmleri izlemek için sizin yaşınız tutmuyor' dedi.

YENİ BİR ŞEY DEĞİL
Hızını alamayan oyuncu, '17 yıl önce çektiğim filmde lezbiyen, fahişe rolüyle 'Altın Portakal' almıştım. Filmde sevişme sahnem vardı. O dönem birçok filmde bu sahneler vardı. Bu yeni bir şey değil' diye konuştu.

GAY FESTİVALİNE KATILAN İLK TÜRK FİLMİ
MANSUR, 1992 yapımı 'Düş Gezginleri' adlı filmdeki rolüyle, 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilmişti. Çocukluk arkadaşı iki kadının ilişkisini konu edinen yapım, 'Torino Gay ve Lezbiyen Film Festivali'ne katılmıştı.

'PORTAKAL'LA 9 YIL SONRA BARIŞ
'46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Türk Sineması'nda iz bırakan sanatçılara onur ödülü verildi. Kadir İnanır'a 9 yıl önce layık görülen, ancak törene gelmediği için verilemeyen 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' de gecede kendisine sunuldu. Festivale olan 9 yıllık kırgınlığına son veren İnanır 'Bu ödülün verilmesi iade-i itibar değildir' dedi.

KÜSKÜNLER ANTALYA'DA
GEÇEN yıllarda festivale gelmeyen birçok sanatçı, 46. Altın Portakal'a katıldı. Küskünlüğünü 7 yıl sonra bitiren Tarık Akan, 'Önceki yıllarda uluslararası bölüme ağırlık veriliyordu. Ama bu yıl durum değişti' dedi. Festivale davet edilen Hollywood yıldızlarına daha fazla itibar gösterildiği gerekçesiyle etkinliğe katılmayan Eşref Kolçak, İlyas Salman ve Rutkay Aziz de bu yıl hazır bulundu.

HALİT'LERİ KARIŞTIRDI
Adam&Eve Oteli'ndeki 'Onur Ödülleri' gecesinin sunuculuğunu Halit Kıvanç'la birlikte yapan Eylem Şenkal, pot kırdı. Kıvanç'a 'Halit Refiğ' diyen Şenkal 'Özür dilerim. Sürç-ü lisan ettim' diyerek durumu kurtarmaya
çalıştı./akşam