Özgür SARI- İbrahim ARKLAN/KONYA, (DHA)

KONYA'da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ferhat Korucu ile bir birahanede garsonluk yapan sevgilisi 26 yaşındaki Ayşen Mamuş yatak odalarında saldırıya uğradı. Ferhat Korucu ensesinden sıkılan tek kurşunla öldürülürken, önce dövülen ardından da ensesine ateş edilen Ayşen Mamuş ağır yaralı halde tedavi altına alındı.

Olay, saat 08.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Elmali Hamdi Hoca Caddesi Söğüt Sitesi B Blok'ta meydana geldi. Kent merkezindeki "Beyoğlu Birahanesi'nde garson olarak çalışan Ayşen Mamuş, yarı çıplak halde karşı komşusunun ziline bastı.

Komşusu kapıyı açar açmaz, "Yardım edin" dedikten sonra bayılan Mamuş, çağırılan ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayşen Mamuş'un feci derecede dövüldüğü, ardından ensesinden ateş edildiği, kurşunun kulağına yakın bölgeden isabet ettiği, sağlık durumunun ağır olduğu ve ciddiyetini koruduğu belirtildi. Komşularının ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, evin yatak odasında dövüldükten sonra ensesine ateş edilen Ferhat Korucu'nun cesedini buldu.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan Farhat Korucu'nun Fatih Işıklar Mahallesi'nde annesi Sebiha Korucu ile birlikte kaldığı, hemen hergün saat 05.00 sıralarında annesine okula gittiğini söyleyerek evden çıktığı halde sevgilisinin evine gittiği belirlendi. Komşuları Ayşen Mamuş'un birahanede garson olarak çalıştığını ve evde yalnız yaşadığını, sabaha karşı iş çıkışı sevgilisi ile evde buluştuğunu söyledi. Polis, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.