Merkezi Kayseri"de bulunan BRN Yatak Baza Ev Tekstili San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Berna İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan küresel ekonomik krizi, innovatif tasarımlar ve pratik çözümlerle fırsata dönüştürdüklerini söyledi.

Üretimlerinin yüzde 100"ünü ihraç ettiklerine dikkat çeken İlter, şu bilgileri verdi: "2001 yılında dışarı açılmamış firmaların yurt dışı tanıtım ve pazarlamasını üstlenmek üzere kurduğum BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi bünyesinde 2 ofis çalışanı ile iş hayatına atıldım.
Müşterilerden gelen yoğun talep üzerine 2006 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi"nde 800 metrekarelik kapalı alanda 10 işçi ile uyku ürünleri imalatına başladık. 2008 yılında da üretim tesisimizi Kayseri Serbest Bölgede 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan fabrikamıza taşıdık. Hem üretimini, hem de istihdamını her yıl katlayan firmamız, 2009 yılı itibariyle 5 kıtada 40"dan fazla ülkeye 12,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş, hem cirosunu hem de istihdamını bir önceki yıla oranla yüzde 100"den fazla artırmıştır." İlter, firmalarının ürün gamında yataklar, yatak setleri, yastık gibi ürünler yer aldığını belirterek, bu ürünlerin yüzde 100 doğal malzemeden üretildiğini anlattı.

-YATAKTA NASA TEKNOLOJİ-

Birçok ürünün Türkiye"de sadece firmaları tarafından üretildiğini dile getiren İlter, şöyle devam etti: "Ürünlerimiz arasında Türkiye"de ilk defa piyasaya sunulacak olan 3D teknolojili vücut ve yatak arasındaki baskıyı kaldıran basınçsız uyku sistemleri, sürekli hava ve nem sirkülasyonu sağlayan son teknoloji ürünleri, doğal mineral ve taşları uyku ürünleri ile bütünleştiren yataklar, cildi besleyen, yaşlanma etkilerini geciktiren yastıklar yer alıyor. Vücut ısısına göre faz degiştiren ve uyku suresince vücudu hep aynı ısıda koruyan yataklar da üretiyoruz. Bu teknoloji, NASA tarafından astronotların kıyafetlerinde kullanılmaktadır ve Türkiye"de yatak üretiminde kullanım lisansı sadece firmamızdadır. Ürünlerimiz arasında daha bir çok yenilik bulunmaktadır." İlter, bu ürünleri tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine, 2010 yılında "LESA" markası ile Turkiye pazarına da sunacaklarını bildirdi.

"Uyku kalitesiyle hayat enerjisini artırmak" felsefesinden yola çıkarak LESA (Life Energy with Sleep Assurance) markasını yarattıklarını kaydeden İlter, şunları söyledi: "LESA daha iyi bir uyku için tüketicinin ihtiyacı olan her ince detayı düşünmekte, herkesin vucut yapısının farklı olduğu gerçeğiyle geleneksel ortopedik yatak kavramından çok kişiye özel ergonomikliği ve bunun ölçülebilirliğini ön planda tutmaktadır. LESA markalı ürün ve LESA Uyku Üssu konseptini ilk kez 2-6 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul"da gerçekleştirilecek olan İMOB Fuarında tüketicinin ve yatırımcıların beğenisine sunarak yurt dışındaki tüketici güvenini ve bağlılığını LESA markası ile yurt içinde de devam ettirmeyi hedefliyoruz." Kayseri Sanayi Odası Meclis üyesi de olan Berna İlter, 2007 yılında Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisinin işbirliğiyle gerçekleştirilen "Türkiye"nin Kadın Girişimcisi Yarışması"nda da birinci olmuştu./milliyet