Los Angeles'ta yapılan bir araştırma, mobil dünyanın hızla gelişmesinin, cinsel yolla yayılan hastalıkların da hızla yayılmasına yardımcı olduğunu gösterdi.

Bir klinikte 7000 denek üzerinde yapılan incelemelere göre, seks partneri bulmak için kullanılan uygulamaları kullanan heteroseksüel veya homoseksüel bireylerin, bar/ gece kulübü/ sosyal çevre gibi klasik yöntemleri kullanan bireylere göre daha fazla cinsel yolla bulaşan hastalığa yakalanıyorlar. Çeşitli mikropların, cep telefonu uygulaması ile seks partneri arayan bireylerde yüzde 23 ile yüzde 35 arasındaki oranlarda daha fazla görüldüğünü tespit eden araştırmaya göre, eski usul yöntemlerle eş bulmak çok daha güvenli.

Araştırmaya göre, deneklerin yüzde 34'ü sadece klasik yollarla partner bulmayı tercih ettiğini söylerken, yüzde 36'sı ise sadece cep telefonu uygulamaları ile cinsel partner bulduğunu ifade etmiş. Her iki yöntemi de kullandığını ifade edenlerin oranı ise yüzde 30. Yine araştırmaya göre, telefon uygulamaları ile seks arayışı içinde olan bireyler çoğunlukla 40 yaş altında ve yüksek eğitimli. (Chip Online)