Vali Coş"a ziyareti sırasında Didim Kaymakamı Ali Katırcı, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertük, AK Parti Didim İlçe Başkanı Mustafa Karanlık ve daire amirleri eşlik etti.
Ayrıca ziyarete tatil için Didim"de bulunan Merkez Valisi Sebahattin Buyuran ve Bilecik Valisi Musa Çolak"ta katılırken, Valisi Coş ilk olarak hazırlanan plan üzerinde yetkililerden marinayla ilgili bilgiler aldı.
Vali Coş"a proje hakkında bilgiler veren D-Marin Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Atlan, marina ile Didim"in çehresinin değişeceğini iddia ederek, “80 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. 500 dönüm denizde dahil bir alan kuruldu. Türkiye"nin en büyük yat limanını inşa ettik. Sosyal tesis anlamında çalışmalar sürüyor. İçinde hudut kapısı, benzin istasyonu, teknik atölye gibi birçok tesis bulunuyor. Tesisimizde 140 kişi çalışacak” dedi.
Vali Coş da, Didim"de yapılan marinanın yatçılığın gelişine de katkı sağlayacağını kaydederek, “Her yerde her arz kendi talebini yaratır. Altyapısı tamamlandıktan sonra marina daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.
Marina çevresine büyük oteller kurulmasıyla ilgili olarak ortaya atılan fikirle ilgili görüşlerini açıklayan Vali Coş, şunları söyledi: “5 yıldızlı büyük oteller yerine butik otellerde de çevreye yapılabilir. Biz 5 yıldızlı otellerle karşı değiliz ama ilgi ve talebin arttırılması açısından da bu fikir de düşünülebilir. Artık iletişim çağındayız, insanlara kaliteli hizmet sunduğunuzda her şartta olursa olsun o yere ulaşır”
Ayrıca ziyarette Didim ile Milas-Bodrum Havalimanı arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Akbük-Kazıklı alternatif yolu fikri de ele alınırken, Vali Coş bu konuda çalışmaların başlatılması konusunda takipçi olacağını dile getirdi.