Dr. Gonca Duman, Hemşire Filiz Oğuzarı ve sağlık memuru Adnan Sağlam"dan oluşan özel ekip ilk etapta tespit edilen 80 yaş üstü 110 yatalak hastaya hizmet verecek. ,
Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, projenin Söke ilçe merkezinde yaşayan hastalara yönelik olduğunu söyleyerek “Hasta portörü oluşturulmasında Devlet Hastanesinden taburcu olan veya muayane olan yaşlı hastaların takip edilmesi ve kurumumuza yapılan baş vuruları değerlendirerek yatağa bağımlı, sağlık kurumlarına gidemeyecek vatandaşlarımızı tespit ettik. İlk etap da 80 yaş üzerinde 110, 90 yaş üzerinde 64 ve 100 yaş üzerinde 10 yaşlı hasta tespit ederek evde sağlık hizmeti vermeye başladık. Yatağa bağlı, sağlık kurumlarına giderek sağlık hizmeti alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza bundan sonra oluşturduğumuz özel ekiple evlerinde vereceğiz. Tahlil için kan alımlarını yerinde yaparak gerektiğinde hastanemizdeki uzman doktorlarımızla gerekli konsültasyon yapılarak hastamızın durumu eğerlendirilecektir” dedi.
Oluşturulan yaşlı bakım sağlık ekibi ile yaşlı hastalar Durdu Serin ve Emine Arat"ı evlerinde ziyaret edip "geçmiş olsun" diyen Söke Kaymakamı İsmail Demirhan “İnsana verilen hizmetin sağlık alanında ve birde yaşlılara yönelik olmasının ayrı bir önemi olduğu bir gerçek. Söke olarak sağlık hizmetlerinde önde bir ilçeyiz, hedef bu hizmet çıtasını daha da yükseltmek” dedi.
Söke"de yatağa bağımlı yaşlılara yönelik başlatılan uygulamadan çok memnun kaldıklarını söyleyen hasta yakınlarından Durdu Serin"nin kızı Zeynep Kül “Sağlık Bakanlığın bu projeyi hayata geçirmesi bizim durumumuzda olan yüzlerce aileyi rahatlattı. Annemiz yatağa bağımlı olduğu için hastaneye getirip götürmemiz çok ciddi anlamda sorun olmaktaydı. Başta bu hizmetle ilgili sağlık ekibi olmak üzere projede yer alan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.