Huzurevinde kalan yaşlılar için düzenlenen yeni yıl kutlamalarına katılan Vali Mustafa Malay, yaşlılarla birlikte pasta keserken, yaşlılara çeşitli yılbaşı hediyeleri verdi. Doyasıya eğlendikleri kutlamalarda Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ve Aydın Huzurevi Müdürü Emin Dinçer ve kurum personeli de yaşlıları yalnız bırakmadı.
Programın açılışında konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, yaşlıların yeni yılarını kutladı. 2009 yılının yaşlılara huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Çenet, “Yeni yıla birkaç gün kala sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaşlılık asla hayatın bittiği anlamına gelmiyor. Tam aksine yaşlılık hayatın en güzel ve verimli yılları olabiliyor. Bu yüzden toplum olarak yaşlılarımıza sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimize yaşlıları saymayı, sevmeyi ve hatırlamayı öğretmeliyiz. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerimiz gelip, yaşlılarımızı ziyaret etsinler. Onların hayır dualarını alsınlar, deneyim ve tecrübelerinden dersler çıkarsınlar” dedi.
Yaşlıların toplumun baş tacı olduğunu ve yaşlılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Malay da, hayatın bazı gerçekleri olduğunu ve yaşlılığın da bu gerçeklerden bir tanesi olduğa dikkat çekti. Yaşlılığının her kese nasip olmadığına işaret eden Malay, “Yaşlılıkta Allah'ın bir nimetidir. Bazı insanlar çocuk ve gençken ölüyorlar, yaşlılığı yaşayamıyorlar. Hayat geçicidir. Önemli olan sağlık ve hayatta başkalarına faydalı olabilmektir. Sizler bu yaşınıza kadar vatanınıza ve milletinize hizmet ettiniz. Şimdi dinlenmek ve istirahat etmek sizin en doğal hakkınız. Ben babamı çok küçük yaşta kaybettim. Onun için gittiğim her köyde ve her mecliste yaşlılarla birlikte olmaya çalışıyorum ve çok mutlu oluyorum. Yaşılar bulundukları ortama neşe ve huzur getiriyorlar. Nerede yaşlı varsa orada huzur vardır. Allah yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin. Yeni yıl sizlere sağlık, mutluluk ve huzur getirsin” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından huzurevi'nde kalan yaşılar kendileri için düzenlenen eğlenceye Vali Malay ile birlikte pasta keserek başladı. Aydın Huzurevi"nde kalan yaşlılarla sohbet eden Vali Malay, yaşlılara çeşitli yeni yıl armağanları verdi. Programın daha sonraki bölümünde kendileri için hazırlanan konseri dinleyen yaşlılar, zaman zaman söylenen şarkılara eşlik ederken, doyasıya eğlenme fırsatı buldu.