Koçarlı'da yaşlılık maaşını alabilmek için banka önlerinde saatlerce beklemek zorunda kalan yaşlı vatandaşlar, şimdilerde evlerinde postacının gelmesini bekliyor. İlçeye bağlı Mersinbelen köyünde oturan ve 3,5 aydan beri postacının maaşını getirmesini bekleyen Mehmet Duman, maaşını alamadığı için İlçe Kaymakamlığına başvurdu.
Ziraat Bankası"nın yaşlılık maaşlarını posta işletmesine devretmesi ardından yaşlıların maaş çilesi bitmediğine işaret eden 88 yaşındaki Mehmet Duman, “Bankada kuyruk çilesi olsa da maaşımızı alıyorduk. Maaşlarımız posta işletmesine devredildi. 85 yaş üstü vatandaşların maaşları adrese teslim olacağı için bizlere kağıt imzalattılar. Üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen hala maaşlarımız gelmedi. Neye imza attığımı da bilmiyorum” dedi.
İlerlemiş yaşı nedeniyle başka bir işte çalışamadığını ve tek geçim kaynağının bu yaşlılık maaşı olduğunu kaydeden Mehmet Duman, yetkililerden yardım istedi. Duman"ın şikayetlerini dinleyen İlçe Kaymakamlığı yetkilileri bu konu ile ilgili beş kişinin daha başvuru yaptığını belirterek, gerekli girişimlerin başlatılacağını belirtti.