Nazilli"de devam eden referandum oylamasında sandıkların bulunduğu bazı okullarda engelli rampaları ve asansörlerin olmaması engelli ve yaşlı vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Nazilli'de engelli rampaları ve asansörü olmayan Aydoğdu İlköğretim Okulu"nun 2. ve 3. katındaki sandıklarda oy kullanacak olan engelliler görevliler tarafından tekerlekli sandalyeleriyle çıkarılırken, 65 yaş üzeri yaşlılar ise eşlerine destek vererek merdivenlerden çıkarak güçlükle oyunu kullandı. Yaşlı ve engelli vatandaşların vatandaşlık görevini zorlukla ifa ettiğini söyleyen seçmenler, “Gelecek seçimlerde aynı sorunların yaşanmamasını istiyoruz. Engelli, 65 yaş üzeri ve hastaların zemin katlarda kullanmalarına olanak sağlanmalıdır. Gençlerin çoğu 1. katlarda kullanıyor bunun neresi adalet. Bizleri de düşünün, biz görevimizi yerine getirelim diye geldik ama yetkililer görevlerini yerine getirmedi” diyerek sitemde bulundular.
Kemik erimesi ve tansiyon hastalığı olduğunu belirten 75 yaşındaki Aynur Akal ise, “Kemik erimesi hastalığı var çok zor yürüyorum. Birde 3. kat verince ben nasıl çıkayım, nasıl ineyim. Ağrıdan 10 dakikadır ağlıyorum. Biz vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz diye bu eziyeti çekmek zorunda mıyız? Önümüzdeki seçimlerde en azından yaşlı ve engellileri düşünmelerini istiyoruz. Daha demin bir engelliyi görevliler tekerlekli sandalye ile 3. kata çıkardılar. Bu herkese eziyet. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz” dedi.