Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Avrupa Birliği Projeler Kulübünün hazırladığı ve huzurevi sakinleri ile liseli gençleri bir araya getirerek huzurevi sakinleri yaşlılarımızın hayata daha pozitif bakmalarına yardım etmeyi amaçlayan “Second Spring ‘İkinci Bahar’” adlı Avrupa Birliği Destekli Gençlik Projesi, Gençlik Girişimleri Projeleri kapsamında hibe almaya hak kazandı. 3 ay sürecek projede; projenin diğer ortağı İtalya’nın Bari şehrinden gelen Sportello ELP Derneği üyesi 6 genç ile Avrupa Birliği Projeler Kulübü üyesi gençler yaşlılarla 19 Nisan 2012 ve 23 Nisan 2012 tarihleri arasında birtakım etkinlikler geçekleştirecek.
Proje kapsamında İtalyan gençlik derneği ve kulüp üyesi gençler ile huzurevinden bir grup yaşlı ile, Efes, Şirince, Kuşadası,Didim gezisi ve Aydın merkezde bulunan tarihi eserler ve mekanlar tanıtılacak.
Ayrıca proje etkinlikleri kapsamında yaşlıların doğum günü kutlamaları, piknik, sinema günleri gerçekleştirilecek.
Proje koordinatörü öğrencileri Başak Damla Gülhan ve Sibel Uçman, Kulüp olarak projeyle yola çıkarken belirledikleri hedef ve önceliklerini şöyle sıraladı: “Huzurevi sakinleri yaşlılarımız için sıradan geçen günlerinde hayata daha pozitif bakmalarına yardımcı olmak. Bunu yaparken de huzurevi sakinlerini ve sosyal hayatta aktif olmak isteyen lise gençlerini bir araya getirerek karşılıklı etkileşim oluşturmak. Grup üyelerimizin projemizin bütün aşamalarında aktif birer katılımcı olmalarına imkan sağlamak. Grup üyelerinin içinde bulunduğu toplum yaşamına katılımını arttırmak. Proje sürecinde ilgili karar alma mekanizmasında grup üyelerimizin yer almaları sağlamak ve onlara danışmak. Katılımcılara pasif dinleyici olmaktan ziyade birbirleriyle etkileşim içerisinde olmalarını sağlamak;
Proje çerçevesinde grup üyelerimizin takım halinde çalışma ve başarma becerilerinin gelişmesine, kendilerinden başlayarak çevrelerine karşı farklı ve olumlu bir bakış açısı geliştirebilmelerine, kendilerini ve çevrelerini değiştirebilme gücü ve yeteneği kazanmalarına, bunların yanı sıra özsaygılarının ve özyönetimli öğrenme becerilerinin artmasına yardımcı olmak ve yerel halkta çevre bilincinin oluşturulması ve yayılmasını sağlamak. Gençlik projelerinin daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak” 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!