Bilindiği gibi; geçen Çarşamba Nazif Karaçam (70) isimli şahıs, Nazilli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kızı Hülya İnan ve damadı Ahmet İnan ile gitmişti. Karın şişliği şikayetiyle Acil Servis’e gelen i Nazif Karaçam’a buradaki nöbetçi hekim tarafından Nöroloji Polikliniği’ne gitmesi önerilmişti. Ertesi günü Nöroloji Polikliniği’ne giden Nazif Karaçam buradan da Kardiyoloji Servisi’ne sevk edilmiş ve muayenesinin ardından eve gönderilen Karaçam cumartesi günü tekrar karın şişliği şikayeti ile Nazilli Devlet Hastanesi acil servisine getirilmişti. İlk müdahalesinin ardından Genel Cerrahi servisine alınan Nazif Karaçam’ın durumunun ağırlaşmasına rağmen gerekli müdahale yapılmadığı iddia edilmişti. Doktorların ihmali sonucu babalarının öldüğünü ilei süren Karaçam’ın kızı Hülya İnan ve damadı Ahmet İnan ile oğlu Hüdai Karaçam Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.
Nazif Karaçam’ın ailesinin şikayeti üzerine Nazilli Eğriboyun Mezarlığı’na defnedilene Karaçam’ın mezarı bugün otopsi için cumhuriyet savcısı eşliğinde açıldı. Karaçam’ın cesedinden alınan örnekler incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Otopsi için mezarın açılması sırasında mezarlıkta bulunan Karaçam’ın damadı Ahmet İnan; “Rahmetli geçen hafta Çarşamba gününden beri hastaneye gidip geliyordu. En son acil servise gittik. Acil doktorları iyi dediler. Ertesi günü Nöroloji Servisine gitmesini söylediler. Nörolojiye gittik. Doktor filmleri kontrol etti, tahlilleri kontrol etti, haplarını da kontrol etti. Kontrolden sonra ‘Gayet iyi’ dedi. Ayağındaki şişlikten dolayı Kardiyoloji Servisine gönderdi. Aynı gün Kardiyoloji servisine gittik. Doktor ‘Yapılan tedavinin ardından amca iyi’ dedi. Ayağındaki şişlik için kolesterol testi istedi. Ertesi günü tahlilleri yapıldı. Kolesterol durumunun da iyi olduğu söylendi. Aradan bir gün geçti babam tekrar rahatsızlandı. Tekrar acile götürdük. Karın şişliği nedeniyle doktora gitmiştik. Acil doktorları gerekli müdahaleyi yaptı. İdrar yolunu açamadılar bunun içinde uzman doktor çağırdılar. Gelen uzman doktorda idrar yolunu direkt açamadı. Kasıktan sunta taktı oradan boşalacağını söyledi. ‘Pazartesi gününe kadar rahatlar Pazartesi günü gerekli müdahaleyi yaparız’ dedi. Ama hastamız Pazar akşamı vefat etti. Serviste vefat etti. Daha önce hemşireye söyledik karnı şişiyor diye o da doktoru aradı. Doktor ‘Serum takın’ demiş. Ama git gide karnı iyice şişmeye başladı. İkinci kez hemşireye söyledik doktoru aradı doktor geldiğinde titremeye başlamıştı hastamız ve serviste vefat etti. Diğer doktorlarda geldi yoğun bakıma kaldırdılar 15 dakika sonra da öldüğünü söylediler. Ama zaten serviste vefat etmişti. Ölüm raporuna da normal ölüm diye yazmışlar .Bu yüzden bizde savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılıkta otopsi için mezarın açılmasını uygun görmüş” dedi.

11.20110616134239.jpg